Isnin, 5 Mac 2012

TV3 HARI INI DALAM SEJARAH

Assalamualaikum..

3hari tanpa entri. Keadaan kesihatan yang tak berapa mengizinkan. Sunyi pulak blog musyuk ni . Ni ha, aku nak ceciter pasal kejadian semalam. Memang aku  hangin la. Punya la bersemangat nak tengok gelagat orang yang perasan ada bakat semulajadi nak masuk pertandingan nyanyi..tambah-tambah lagi berhajat nak  berguru dengan otai-otai popular.

Yang aku hangin semalam, lepas Buletin Utama, aku tunggu punya tunggu punya tunggu, 45minit iklan tanpa henti. Mentor kemana, protege kemana. Dah tu tak dela pulak diberitahu siara tergendala ke apa. Boleh tayang jer iklan. 32tahun aku hidup, ini lah kali pertama aku terpaksa menonton rangkaian iklan yang berulang-ulang. Nasib baik dia selit citer pasal sultan aku. Sejuk sikit tengok muka Tuanku.


Last-last digantikan dengan citer Merlin. Tu pun elok sampai dah 50minit tayang iklan yang sama. Dah nak termuntah aku  tengok. Dah le aku tengah sakit kepala time tu. Bertambah sakit aku tengok!. Lepas citer merlin tayang dalam setengah jam, baru la diorang inform kat bawak skrin tv tu yang Mentor6 akan ditayangkan pada 10.32malam. Apadahal ni?

Pengajaran kepada TV3..memangla benda nak jadi kita tak duga, tapi apa salahnya maklumkan pada penonton yang siaran Mentor tergendala, maklumkan awal-awal seawal 10 minit pertama tu. Takdelah penonton dipaksa tengok iklan dan dokumentari yang sama berulang kali. Sekurang-kurangnya, penonton tak tertunggu-tunggu dan boleh tengok channel lain.Hampeh betol la...

Aku yakin bukan aku sorang yang rasa camni..kita dah bagi sokongan nak tengok rancangan tu, tetiba je terspoil mood.Ada ke patut. Apapun, benda ni aku respek dengan RTM. Kalau apa-apa hal, cepat-cepat jer dia bagitau siaran tergendala. Bukan jadi macam yang semalam.

Orang TV3 tayang yang baca entri aku, sure memakihamun aku di depan skrin memasing. Lantak koranglah. Aku cakap benda yang betul. Penonton adalah pelanggan.Pelanggan adalah penilai. Kalau penilai tu nilai yang baik, alhamdulillah..kalau tak..lu pikirla sendiri..Adeus!!!

14 ulasan:

  1. memang sakit hati la semalam tapi nak buat cam ne...layan je la iklan yang berulang2 & dokumentari pendek..last2 ngantuk terus tak tgk dah mentor tu...

    BalasPadam
  2. Ye ke kejadian itu terjadi semalam? Oo... patut le masa saya makan kat luar dalam kul 11 mcm tu, ada mentor. Pelik pulak apsal mentor lambat sgt. TV3 jarang kan ada masalah teknikal camtu.

    BalasPadam
  3. mentor jarang tengok...jadi tk ambil pot masalah tv 3 nie tapi tv3 tk sepatut jadi begitu sebab dh otai.

    BalasPadam
  4. a'a..betul sy pun semalam dok tunggu2 ingat lambat start kul 9.30..tunggu la juga..hampeh ...last2 tukar channel..kul 10 masuk tido terus..

    BalasPadam
  5. haa saya pon perasan gak.. wlpun sy mmg xfollow rcgn mentor nie.. saya layan pon..sbb yg 1st nie je.. nk tgk gelagat org yg datang... geli hati.. haha

    BalasPadam
  6. mrh bebenor ni... hehe
    amacam skrg ni..? dh chat ke..?

    BalasPadam
  7. tu r..cheqna tungu gak sebab nak tgk gelagat mereka2 yg datang audition.tapi hampeh..
    last2 cheqna layan bola

    BalasPadam
  8. setuju...kita tak mo tengok iklan la.. kita nak tengok rancangannya... tp yg banyak ditayang iklan drp rancangan sepatutnya.. haru!!

    BalasPadam
  9. wah marah nampak..nasib sy tak layan mentor.haha..

    BalasPadam
  10. sy dari last week dh hangen ngan TV3..slot mentor nih asalnya drama bersiri BFF yg punya..elok jer sy dah layan dr episod 1..timing pon cun tetiba dia ubah drama kesukaan sy hari lain..lewat malam lak tu terus malas nk layan..

    BalasPadam
  11. patut la ramai buat status kat fb pasal ni...hehee saya sblm ni xde TV.baru beli TV ingatkan mmg lmbt mentornye....

    BalasPadam
  12. ler patut la....kita pulak sampai terlepas merlin..dpt tengok 1/2 jam je..geram betul

    BalasPadam
  13. memang sy pelik jugak kelmarin..asal iklan je memanjang..tak pernah jadi camtu..

    BalasPadam
  14. papa mifz lagi suko tgk merlin drpd tgk mentor...hehe

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...