Rabu, 14 Mac 2012

PEARL TABUR - CRUMBLE 3

Assalamualaikum..

Kali ni aku nak tunjukkan jahitan crumble simple. Sebelum aku jahit, aku dah explain kat pelanggan. Kalau nak design crumble ni, aku dah bagitau awal-awal, tangan  atau bahagian baju yang dijahit akan jadi berat. Sebab pearl yang aku gunakan adalah berkualiti. Kalau korang pegang pearl yang ringan, itu maknanya ia adalah pearl murah dan tak berkualiti, kaler dia senang tanggal dan menggelupas.

Yang penting jangan masuk mesin basuh baju-baju macam ni. Kalau masuk mesin jangan kata jahit dengan benang 2 lembar, jahit dengan dawai pun boleh tanggal kau!  So kita tengok ajela rupanya bila dah siap.





Ok..harga baju ni dalam RM70 ikut saiz tangan baju. Baju ni pun kecik je..So inilah hasilnya.. Sesapa berminat, sila cari aku ye..Adeus!!!

11 ulasan:

  1. cantik nye...suka design ni...

    BalasPadam
  2. assama PB..adui..selepuk kena ngan acik..he he
    camtu ye..acik suka baju bermanik..tapi tiap kali lepas basuh(masuk mesin)mesti maniknya longgar..benang tanggal..rupanya gitu ye..kalau guna dawai pun tercabut..sah2 acik kena berhati2 ni

    BalasPadam
  3. Memang nampak cantiklah... nak tempah tapi jauhnya!

    BalasPadam
  4. Saya suka betul dgn pearl crumble ni. Dulu masa nak jahit manik kat baju nikah, nak buat camni, tapi tak reti. Huhu. Pearl mahal kan? Pengsan nak beli banyak saiz, banyak warna. Penbiru taknak buat tutorial ke cara nak jahit manik? Nak jugak belajar yg ni. Ajar simple pun takpe sbb saya cepat tangkap. Hehehe.

    BalasPadam
  5. Suraya Baharun..jom le terai..heheh

    Acik Erna..memangiye..baju yg ada manik memang manja.

    Kak AMie..saya pun ada pelanggan dari jauh, kita pakai pos aje..

    Lydsunshine..sy tak cukup ilmu lagi nak mengajor..heheheh

    BalasPadam
  6. hye,
    already follow u teehee :)

    BalasPadam
  7. assalamualaikum pen biru...wah cantiknya bila dah jahit n dah siap ...:)

    BalasPadam
  8. mmg minat tp harganya tu boleh beli sehelai baju.hihi mmg pearl n manik nie mahal kan..ala2 mak datin bolehlah pakai,sy nie setakat p keja malas nak basuh tgn lagi, semua baju masuk mesin.hehe..

    BalasPadam
  9. cantiknya akak...

    minat sungguh ila jahit2 manik neh..hehe

    BalasPadam
  10. akak xder buat kelas menjahit ker.. mnt sgt ngan jht2 manik ni :)tp x reti..hihihih

    BalasPadam

SILA TEKAN KEYBOARD ANDA UNTUK MENULIS. :p

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...