Sabtu, 24 Mac 2012

MACARONI CHEESE .. MENU PEMALAS

Assalamualaikum..

Aku ni jarang sangat nak publish citer bab makan-makan..resepi-resepi..bukan sebab aku tak reti masak, tapi aku malas sebenarnya..malas nak masak sebab masa aku amatlah tidak cukup. So takat ikan kembung goreng cicah sambal belacan pun takkan aku nak masuk blog kot. Buat semak je kan?

Hari ni aku nak tunjuk 1 resepi yang paling senang didunia,memang sesuai dengan orang yang malas  sibuk macam aku..Senang gile nih.

Macaroni Cheese..hehehe..cecaranya, korang rebus pasta @ makaroni sampai kembang (masak le)..pastu toskan..

Pastu sila bancuh Cheese Powder ini   bagi pekat likat..


Pastu korang campak je makaroni  tadi dalam bancuhan cheese..kacau bagi rata..SIAP!!  Kalau nak bagi sedap lagi, korang potongkan isi ayam ke..sotong ke..udang sekor-sekor ke, pastu goreng sikit dengan minyak..taruk atas makaroni tadi..pastu tabur je sikit lada sulah..Siap!!

dan inilah hasilnye...


Korang nak terai ke?..senang je. Tak yah pergi ke Kenny Rogers Roaster untuk makan ,kita pun boleh buat sendiri. Makan sampai lebam..so sesapa yang nak oder Cheese Powder, sila sms aku ye  0125677630..Adeus!!!

12 ulasan:

  1. Senangnya....ringkas & cepat!

    BalasPadam
  2. Fuyoo..mmg terbaikla penbiru..tgik pun mcm dh kt KR!!

    BalasPadam
  3. cis mmg sedap jgn mkn selalu

    BalasPadam
  4. As salam PB,

    Wow, tokey cheese!...Nyum...nyum... kalau post ke Peru ni mau sebulan baru smp...hikhikhik... Cheese berlambak kat sini... Smp dah tak tahu nak pilih...mcm2 jenis... Tahu jelah mat salleh ni, tukan mknan die... Apa2 pun semoga maju jaya! :)

    Psssssst.. Sy dah tgk dah blog poyo tu... eeeiii tolonglah mcmlah best sgt kan... Eloklah tak buat bisnes dgn die tu ;)

    BalasPadam
  5. sedap tuh..kena lak penuk ngan cheese kan, pas tu letak udang sekor2..mil lalu pun mesti x perasan..

    BalasPadam
  6. assalam
    walaupun ringkas tp tetap sedap dgn Cheese tu ...

    BalasPadam
  7. assalamualaikum pen biru...wah ringkas n simple jer kan...:)

    BalasPadam
  8. aduh terliur plak tgok..lately nafsu makan meninggi plak.,adeih..:)

    BalasPadam
  9. jual cheese powder jer ker? cer jual brown sauce pawder... mushroom gravy powder.. boleh kita order..

    Yang benar,
    Yang "rajin" memasak hehehe

    BalasPadam
  10. Okkk...sy cuba...kbetulan ada stok chez di rumah...

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...