Selasa, 6 Mac 2012

PADAHNYA NOMBOR RECYCLE

Assalamualaikum..

Ni aku nak citer sikit dengan korang semua. Aku dah naik give up dah. Benda ni berlaku berkali-kali. aku pun dah tak tau nak buat macam ne. Harap orang boleh bagi idea..

Camni lah ye..bulan lepas aku ada beli 1 simkad baru. No baru tu, aku pun kekadang lupa. Aku betol-betol guna untuk jual topup je. Yang tau nombor tu, mak aku, adik aku dan syarikat topup jer, lain dari itu, memang tak de saper yang tau. Yang aku bengang, dalam 1 hari, handphone baru tu berdering tak berhenti. Meluat betul aku. Ada yang mesej macam-macam. Ada 1 malam tu pukul 3 pagi handphone berbunyi lagi. Aku bagi En.Suami jawab..hagham si hantu yang call tu tak jawab balik pun. Lepas tu boleh pulak dia  sms, " abg buat apa? ".. aku geram aku reply "tengah peluk bini"..



Pukul 3 pagi weh!. Aku nak tukar nombor lain pun, nombor tu aku dah register untuk jual topup jer. Kalau aku nak tukar nombor, kena bayar lain pulak..aduh..pening kepala aku.

Memang kebanyakkan nombor handphone sekarang ni adalah nombor yang recycle atau reused la. Nombor yang orang pernah pakai, lepas tu tak aktif..mati..pastu dah dijual semula. Tak bolehke telco buat apa-apa untuk settle benda ni. Betul-betul buat aku terganggu. Spoil mood aku!

10 ulasan:

  1. oh ye ke? nombor recycle? baru tau lahh

    BalasPadam
  2. susah2 sgt g wat repot je..ckp diganggu..boleh kan..??

    BalasPadam
  3. baru tahu pasal no.recycle..hehe

    BalasPadam
  4. Assalam PB..acik pernah kena..jugak..sudahnya acik kata..nak berkenalan jugak dengan nenek ke..terus senyap

    BalasPadam
  5. menganggu ketenteraman betul kan...

    BalasPadam
  6. lain kali beb, ko jawab jer, abg tgh bunuh setan ni..nak join tak..kui3

    BalasPadam
  7. la camtu ke ? js pun baru tau..

    BalasPadam
  8. no recycle ni mmg wujud..klu niat nak jual topup tu baik abaikan je sms tu..klu agak2 tak suka dengar dia kol pukul tiga pagi silent mode je..tak pun vibrate..org tu nanti lama2 boring la klu kita tak layan..

    biar akal memandu setiap perbuatan..eceh lagak dato fadzilah kamsah plak.haha

    BalasPadam
  9. mmg geram....masa mula2 guna no saya pakai sekarang mmg banyak gangguan drpd org2 yg xdikenali.jenuh nak explain kat depa,org depa cari dah xguna no 2,no 2 dah direcycle.hadoi...
    sekarang ni dah muncul no2 baru...no2 lama masih direcycle ke ye...xpun kalau nak recycle gak buat la pas 10 tahun ke....hehee

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...