Selasa, 30 April 2019

SCAMMER : 011-25258463 PERABUT ONLINE

Assalamualaikum

Scammer terakhir untuk aku kongsikan bagi bulan ini. Berhati-hati dan pendapat aku jangan terlalu percaya pada jualan murah dengan harga tak masuk akal.

Kali ini scammer menipu mangsa dengan penjual perabut dengan harga yang murah.





Detail scammer
Nama : MUHAMMAD RUZAINI BIN SEOL
No.Akaun : 160139414639 MAYBANK
No. Hp : 011-25258463


Isnin, 29 April 2019

SCAMMER : 010-434 6732 FB SMART GD MINI

Assalamualaikun

Ini scammer paling syaitan. Pandai dia. Buat FB page, likers 7-8000.. konon jual motor. Ramai yang dah terkena, yang dah buat report polis pun ada. Tapi hingga kini, scammer masih bebas. 
Nama FB page nya berubah-ubah. Mu ND Mini dan sekarang Smart GD Mini. 

Modus operandi, menjual motorsikal pelbagai jenis dengan harga yang murah. Kalau korang tengok fb dia pun, hanya ada like sahaja tanpa komen. Komen memang telah didelete untuk mengelakkan mangsa lain terbaca.


Ramai yang dah terkena

Bila minta location kedai, terus scammer block

Detail Scammer
Nama : CHEW JAI SHEN
Nama Fb Page : MU ND MINI / SMART GD MINI
No.Akaun : 1355016680 HONG LEONG BANK
No.Hp : 010-434 6732


Salah seorang mangsa yang telah membuat laporan polis.



Ahad, 28 April 2019

SCAMMER : BIN SAIFUDIN AKAUN HONG LEONG

Assalamualaikum

Oleh kerana rakyat Malaysia ini adalah antara yang paling baik hati didunia..maka wujudlah scammer peminta sedekah di media sosial. Dengan menggunakan gambar orang lain, nama pesakit yang berbeza-beza..nama bapa atau bin sahaja yang sama, kemungkinan besar itulah nama scammer..maka dengan mudah dia meraih simpati orang ramai.






Detai scammer
Nama : (pesakit pelbagai nama) bin Saifudin
No.Akaun : 02851150839 Hong Leong Bank

Nasihat aku kepada sesiapa yang ingin meminta bantuan derma, tulis/buat watermark pada gambar yang hendak diviral dengan nama asal pesakit dan nombor telefon untuk dihubungi. Jangan biarkan gambar tersebut disalahgunakan scammer macamni. Dan kepada yang bermurah hati nak menderma,siasat dulu sebelum menderma. Buat baik berpada-pada.

Sabtu, 27 April 2019

SCAMMER : 017-4070796

Assalamualaikum

Sepanjang minggu terakhir bulan ni, aku akan teruskan perkongsian detail scammer. Untuk hari ini adalah scammer yang menipu melalui jualan online menggunakan platform fb,mudah.com dan carousell.

Ramai yang dah terkena. Di mudah.com scammer menggunakan User name Miss Babe. Menjual Apple iPad dan S pen. Selepas membayar deposit , mangsa terus diblock dan panggilan telefon tidak dijawab.







Berselindung dengan akaun pelbagai nama

Salah 1 akaun scammer

Detail scammer
Nama : Foong Kang Ye
Jualan atas nama : Carolyn
No.Akaun : 512017518090 Maybank
No.Hp : 017-4070796

Apa pun..berhati-hati dengan jualan barang yang harga murah ..barang seperti ini lebih baik beli di kedai atau di website/ seller berdaftar.

Jumaat, 26 April 2019

SCAMMER : 012-8166185

Assalamualaikum

Kes kali ini..mangsa mengena. Kerugian RM900 dalam sekelip mata. Kronologi kes, boleh baca screenshot yang aku uploadkan disini.

Detail scammer:
Nama : DEENA DAIMOND TRAVEL AGENT
No.Akaun : 151061544372 Maybank
No.Hp : 012-8166185







Khamis, 25 April 2019

SCAMMER : 011-21293458

Assalamualaikum

Tolong jangan boring dengan tajuk scammer. Niat aku hanya 1, aku nak sebarkan maklumat tentang scammer,penyamun,penjenayah,penyangak yang tanpa ada sedikitpun rasa takutkan Allah.

Kali ni kisah scammer yang cuba menipu pembelian di FB.

 Detail scammer : 
Nama : Mazlan Mizian
No.Akaun : 158163026605 Maybank



Rabu, 24 April 2019

SCAMMER : 013-4447345

Assalamualaikum

Hari ini kisah scammer yang menyamar sebagai wakil atau agen dengan mana-mana kedai/syarikat. Yang aku kongsikan di sini, scammer menyamar sebagai agen kedai telefon. Beraninya dia tapi agak bodoh sebab mendedahkan nama dan nombor akaun.



Detail scammer : 
Nama : ANBUCHERAN A/L RAJAN
No.Akaun : 15109400180376 RHB BANK
No.Hp: 013-444 7345


Selasa, 23 April 2019

SCAMMER : 03-51056813

Assalamualaikum.

Pernah dengar scammer yang menyamar sebagai pegawai kastam?? Polis?? Mahkamah?? 

Banyak kes yang macamni, scammer menggunakan landline atau dalam bahasa mudahnya telefon rumah/talian tetap sebab mangsa yang menjawab panggilan tidak tahu nombor pemanggil. 

Ini salah 1 nombor yang digunakan scammer. Mujurlah mangsa yang bijak ni menggunakan telefon yang boleh menunjukkan nombor pemanggil. 

Ini nombornya 03-5105 6813

Hati-hati lah ye..mana tahu lepas ni korang dapat panggilan dari kastam yang mengatakan korang tak bayar cukai 2.6 bilion pulak..kalau dapat..pandai-pandai koranglah nak anjingkan dia. Ok

Isnin, 22 April 2019

SCAMMER : 011-69855292

Assalamualaikum

Kali ni scammer yang memperkudakan agama. Ayat dia bukan main alim lagi..ustaz kononnya.. happy sangat nak terjun neraka jahanam ye??  So,sila save nombor ini dan block terus. Scammer 011-69855292





Ahad, 21 April 2019

SCAMMER : 017-2779352

Assalamualaikum

Pendedahan jenayah scammer melalui telefon ni akan aku dedahkan sebagai perkongsian untuk semua. Ambil tindakan berhati-hati dengan semua scammer ni


Berhati-hati dengan nombor ini 017-2779352.

Sabtu, 20 April 2019

SCAMMER : 016-6692513

Assalamualaikum

Tak lama dulu, aku pernah dedahkan nombor scammer.   Entrinya disini ➡️ scammer-0166692513 Walaupun dah banyak orang jadi mangsa, kenapa sampai sekarang dia masih bebas menipu ??

Ini adalah kes terbaru, menyamar jadi cikgu.. 







Mujur mangsa ni bijak..selamatlah dia.. dan yang malangnya adalah pemilik gambar profile yang scammer gunakan. Itulah salah 1 sebab aku tak gunakan gambar sebenar di media sosial mahupun di wssp.. syaitan banyak betul sekarang!

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...