Khamis, 4 April 2019

CARA MEMBUAT TUNTUTAN INSURANS TRIPCARE 360

Assalamualaikum

Hari ini aku akan kongsikan cara-cara untuk membuat tuntutan. Kisahnya, pada hari penerbangan balik dari Taiwan ke Malaysia, flight aku sepatutnya pada jam 11.35malam. Entah apa masalah, flight telah dilewatkan/delayed hampir 3jam. 

Boarding pada pukul 2.30 pagi. Punyalah mengantuk,berjalan pun dah macam zombi. Bila tiba di Malaysia, aku cuba livechat terus di website Etiqa. Yang bagusnya, malam pun ada staf yang menjawab.



Lepas tu, aku terus ke web AirAsia untuk dapatkan confirmation of delayed tu.. oleh kerana aku tak tahu mana nak dapatkan dokumen tu, maka aku pun bertanya diruangan live chat..






Dah dapat nombor kes, aku pun terus isi eForm di website AirAsia dan tunggulah jawapan di email. 

Dalam masa 24jam, masuklah surat ni ke email aku.


Bila dokumen dah lengkap, aku wassap nombor yang diberi/tertera di website Etiqa untuk sebarang tuntutan. 
019-650 7931

Dan..selesai sudah apa yang aku dikehendaki buat.. so sekarang, aku kena tunggu apa keputusannya. Hasilnya nanti akan kongsikan disini. 

2 ulasan:

  1. bagus info² yang di share pasal claim flight delay ni ..
    in detail! terima kasih sudi berkongsi untuk panduan

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...