Selasa, 2 April 2019

KEMBARA MEAL

Assalamualaikum

Ini bukan iklan ye. Ini hanya review untuk sesuatu yang aku beli dan dah cuba. Kisahnya, sebelum aku ke Taiwan, terfikir jugak bab makan kat sana. Aku nak cari sesuatu yang mengenyangkan tapi tak menyusahkan.

Biasa dipasaran, traveller akan beli jenama Brahims. Ada pelbagai menu lauknya. Tapi sangat leceh bila pek makanan tu kena panaskan samada guna microwave atau rendam air panas. 

Bayangkanlah..aku ni nak berkelana, tak tahu macama mana keadaan sana. Tengah-tengah berjalan..mana nak cari microwave..takkan nak pergi beli air panas semata-mata nak panaskan makanan kita..ada ke orang nak layan.

Cari punya cari, terjumpa 1 produk bumiputera yang sangat best aku rasa. Kembara Meal!

Harga standart RM18 untuk 1pek

Mudah sangat untuk sediakan pek ni, hanya masukkan air kosong, tak kisah air paip, air sungai, air sejuk, air laut..apa saja..dalam 7minit siaplah menu nasi yang panas berasap-asap.



Cuma, kekurangan pek kembara ni, menu sangat terhad. Hanya ada 3 jenis menu sahaja, nasi dengan rendang ayam, rendang daging atau set nasi ayam masak merah. Tak banyak pilihan. Nak kata sedap sangat tu..dari 5bintang aku bagi 3.5bintang ajelah. Pada aku, rasanya biasa-biasa sahaja. Perlu improve lagi. Tapi kalau dah lapar..belasah sajalah.

Aku beli di shoppe aje. 6pek untuk aku dan Iera.Tapi aku bawak 2 pek aje sebab beg aku dah sampai had berat. Itu sajalah review aku ..moga ia bermanafaat untuk korang terutamanya yang kaki travel asal redah macam aku ni. Ok.


Adeuss!!

1 ulasan:

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...