Isnin, 29 April 2019

SCAMMER : 010-434 6732 FB SMART GD MINI

Assalamualaikun

Ini scammer paling syaitan. Pandai dia. Buat FB page, likers 7-8000.. konon jual motor. Ramai yang dah terkena, yang dah buat report polis pun ada. Tapi hingga kini, scammer masih bebas. 
Nama FB page nya berubah-ubah. Mu ND Mini dan sekarang Smart GD Mini. 

Modus operandi, menjual motorsikal pelbagai jenis dengan harga yang murah. Kalau korang tengok fb dia pun, hanya ada like sahaja tanpa komen. Komen memang telah didelete untuk mengelakkan mangsa lain terbaca.


Ramai yang dah terkena

Bila minta location kedai, terus scammer block

Detail Scammer
Nama : CHEW JAI SHEN
Nama Fb Page : MU ND MINI / SMART GD MINI
No.Akaun : 1355016680 HONG LEONG BANK
No.Hp : 010-434 6732


Salah seorang mangsa yang telah membuat laporan polis.



*****
*penbiru.com hanya menyiarkan semula posting ini untuk membantu mangsa dan tiada kepentingan kepada mana-mana pihak. Artikel ini akan diturunkan setelah kes penipuan ni selesai.

14 ulasan:

  1. Sya pon kne..aduh....
    Dh pay rm599

    BalasPadam
  2. I PUN KENA TIPU JUGA
    RM800 DAH BAYAR

    BalasPadam
  3. i pun kena tipu juga
    RM800 dah bayar lepas 2 minggu block saya

    BalasPadam
  4. NiceMotor GD Mini
    Produk/Perkhidmatan

    BalasPadam
  5. HongLeong Bank
    121-50-12058-4
    NG TElK JIN

    NICE MOTOR GD MINI AKAUN FB TERBARU..HARAP DAPAT BERHATI2..
    SAYA HAMPIR TERKENA..TERIMA KASIH ATAS PERKONSIAN ANDA..

    BalasPadam
  6. Sekarang Perfect motor gd mini hati2

    BalasPadam
  7. Sekarang nama fb EnjoyMoto DG Mini

    BalasPadam
  8. Nasib baik aku Google dlu.

    150cc
    1set GreenColor
    1set BlueWhiteColor
    RM1000 2Year Waranty

    Hong Leong Bank
    04000114033
    CWCPAN TRADING

    Pls Payment At Today Before 6.50pm

    After Payment Send Your Bank Resit

    Please (Payment Online) Select Instant Transfer Or CDM Cash Deposit Payment

    No IBG Transfer Payment Thank

    BalasPadam
  9. Ni no hp die 011 1758 7061

    BalasPadam
  10. Sy pun dah terkena 800 adoi ..

    BalasPadam
  11. Report polis sudah dibuat .. hrp2 ada tindakan selanjutnya la ..

    BalasPadam
  12. Tanggal 9 Saya Ada minta order sama ENJOYMOTORGD...DUIT TU SUDAH SAYA BANKIN 700

    BalasPadam

HATERS ARE NOT WELCOMED!!!

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...