Jumaat, 25 Januari 2019

SCAMMER : 016-6692513

Assalamualaikum.

Sekarang ni terlalu banyak scammer. Aku nasihatkan korang download apps True Caller sebab kalau kita download apps tu, risiko ditipu boleh dikurangkan kerana apps ni berfungsi menyimpan detail tuan punya nombor telefon yang di "save" oleh pengguna true caller yang lain.

Insya Allah, aku akan  kongsikan senarai dan kes scammer di blog ni sebagai salah 1 cara untuk selamatkan korang yang bila-bila masa boleh jadi mangsa.

Untuk hari ni, aku kongsikan kes yang baru berlaku. Posting ni di share oleh rakan fb aku. Modus operandi...menyamar jadi kawan..yang konon tukar nombor phone..lepastu nak pinjam duit sekejab.






Dalam kes ni..mangsa tu betul-betul nasib baik sebab transaksi gagal..Allah lindung dia sebenarnya.

So aku harap korang save nombor penipu ni dan block kalaupun korang taknak download true caller tu.. Berhati-hati dengan ; 
NO.AKAUN : PUBLIC BANK 6877275130 - MD AL FIZZAN
ATAU,
MAYBANK 160036871688 - JUNIDA ZAINAL


Itu sahaja info yang aku nak kongsikan disini. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...