Rabu, 29 Februari 2012

TONSIL

Assalamualaikukum..

Apa yang aku nak sharekan hari ni adalah kejadian benar ye. Ya , gambar yang bakal di paparkan dibawah ini mungkin tidak sesuai ditonton segolongan orang yang mabuk darah dan tak tahan loya. Sila tutup mata pada yang tak mampu ye..



Inilah gambar tonsil adik aku. Aku pun heran, macam berpakat-pakat pulak kami ni dengan tonsil. Dia dah selamat operate Isnin lepas. Hari ni masih kat ward lagi. Mungkin esok dah boleh discharge dah..

Benda ni memang menyakitkan dan buat pesakit mudah demam..cam aku jugak la. Bila dah tak de benda alah ni, harap-harap lepasni bertambah baiklah kesihatan tu..ok..itu je aku nak share sempena hari di tahun lompat ini.

Jangan ada yang melompat lepas tengok gambar ni..melompat ke toilet atau sinki..sorry ekk!!!

15 ulasan:

  1. alamak...tetibe rasa kembang tekak lak

    BalasPadam
  2. cheqna sakit tekak hari ni
    menelan air liur pun sakit huhuhu

    BalasPadam
  3. Salam akak..huhu besar jugakla ek.nie baru pernah tengok..yg pernah tengok batu karang,moga adik akak cepat sembuh..

    BalasPadam
  4. uhhhh..suami kita pun dah pernah operate tonsil ni, anak perempuan kita pun ada tonsil tapi still ok lagi setakat ni.

    BalasPadam
  5. 1st time tgk nih..terus meremang..huhuhuhu

    BalasPadam
  6. eh..tonsil tu camana ye? nk google lah

    BalasPadam
  7. adoi! takot pulak tengok mende ni....

    BalasPadam
  8. uish..macam bahaya ni...seram pulak bila tengok...PB pon kena operate gak ke..? tonsil adik ke tonsil PB yg lg besar..? hopefully semuanya ok ye...take care..

    BalasPadam
  9. alhamdulillah semua selamat... penyakit ni genetik ke ea?

    dan... eeewwwwwwww!!!!!!!!! ngilunye tengok..

    BalasPadam
  10. ni pestime tgk tonsil.....selalu dgr je cerita org operation buang tonsil tu....mcm tu rupanya...:)

    BalasPadam
  11. kak..kayrul pun ada tonsil gak tapi dah lama tak sakit coz kurang minum ais takde la sakit tue datang...

    besar gak ye saiz tonsil tue

    BalasPadam
  12. first tima tgk gambar tonsil ni..baru smlm adik kata dia pun kena operate sbb tonsil dia dah besar..patut la asyik demam selalu..

    BalasPadam
  13. eerrkrkkkkkkk nape natang ni rupe dia giniiiii >_<

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...