Jumaat, 24 Februari 2012

BEDAK TUAN!

Assalamualaikum...

Saja aku nak ajak korang mengimbau memori. Bagi yang hidup dizaman sezaman dengan aku..membesar dai awal tahun 80an, pasti semua ni masih boleh di ingati. Aku nak citer bab bedak..akanku pertunjukkan 1 per 1 (gambar semua ku pinjam dari atuk google ye)

Ini bedak pertama ku..mak aku yang cakap.. 

 dah agak-agak membesar dengan jayanya..bertukar ke bedak ke-2..Cuticura...

 Ini..bedak kegemaran masa form 3..bedak Samfoo atau lebih popular dikenali sebagai Bedak Nyonya..mak aku masih pakai sampai harini..muka mak aku memang tak de jeragat

 Ha..ini yang paling aku suka..Holiday On Ice..aku pakai dari Form 4 sampai Form 5. Masa tu aku dok hostel. 1 tin ni tahan 2 tahun ..sejuk jee..

Itulah dia bedak-bedak yang aku suka . Sekarang dah msuk 3series ni dah tak pakai dah semua ni. Dulu ye la..mana ada duit. Dah kerja sendiri ni memang tak pakai dah semua ni(elek..belagak!)..huhuh. Itu semua zaman sekolah dulu. Dan yang paling best masa zaman sekolah dulu..ni ha..



 air milo sejuk dari lori milo..errrk!!..apa kena mengena dengan ini cerita?? ahh!! lantak le..blog aku ..huhuh Adeus!!!


10 ulasan:

  1. bedak agnesia memang besh
    bedak nyonya pun
    dan lori milo tu memang sangat2 besh..
    hehehehe

    BalasPadam
  2. teringat mak saya punye bedak nyonya warna merah..masa kecik2 dulu pernah jatuhkan bedak dia...habis pecah2...hiihii...

    BalasPadam
  3. wlpun lori milo tu xde kaitan ngan bedak.. moon tetap suka gak.. hehehe..

    masa zmn sekolah rendah je laa dapat minum camnie kan.. kan..

    BalasPadam
  4. Orang lama suka bedak cap nyonya dan hazeline snow.

    BalasPadam
  5. wpun xda kena mengena tp nak komen pasal lori milo tu!

    kalau kat skolah lori ni datang snggup baris berkali2...sedap air milo lori...sejuk sungguh

    BalasPadam
  6. bedak nyonya tu suami saya suka pakai. Hehehe. Pastu ingat lagi tak sabun dolu2 sabun cap kapak dan sabun popinjay.

    BalasPadam
  7. Semua bedak tu pnh pkai kecuali yg last tuh..hehe

    BalasPadam
  8. Mak Ngah masih pki bedak nyonya lps solat kt tmpt kerja, maka muka mngah pun jd licin supa rupa muka nyonya kat kotak bedak tuh... haha

    BalasPadam
  9. salam akak.. lady pernah tgk bedak yang gambar muka org jepun tu..

    dan pglmn bas milo tu ade kot.. tp ingt2 lupe.. rs mcm xde, atau dlm mimpi..

    BalasPadam
  10. milo sejuk tu bdk2 srkng ni da x rasa lagi..mane ada minuman free mcm tu lagi..huhuhu

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...