Ahad, 19 Februari 2012

AKU TAK MAMPU LAGI...

Assalamualaikum..

Sedih bila anugerah ditarik balik..Aku bukanlah artis atau penyanyi yang menggunakan suara untuk mencari sesuap nasi. Aku nyanyi suka-suka. Sedap atau tak, ntah la. Dah lama tak nyanyi..ada la bulan lepas aku ikut BFF aku , p buat ujian suara (karok la tu) ..hehe..bila dah nyanyi baru tau suara aku dulu dah hilang..hanya low note saja yang lepas..yang lain..hampess.. Jangan kata nyanyi, mengaji Quran pun bunyi macam sumbang je..ish..semuanya gara-gara 2 bijik tonsil dalam tekak aku yang dah sebesar bola ping pong ni..Pendek kata..aku dah tak mampu lagi menyaring dan melunakkan suara sendiri..semua itu sudah tiada..sebab tu bila orang ajak aku join kior , aku takmo..jangan kata nyanyi..kalau dulu aku kena handle kelas sistem, 8jam bercakap, memang sakit gila tekak aku. Telan liur rasa cm telan batu. Nasib baik aku dah retired dari handle kelas tu.


aku tak reti baca tulisan dokter ni..yang aku tau, tu..gambo yang aku tanda merah tu..tula rupanye tekak aku sekarang..heheh

Apa nak buat, 21 Mac ni ada appoinment dengan specialist kat Hosp.Sultanah Bahiyah..alamatnya memang kena potong la leher aku pasni..Sebelum kena refer ke HSB, aku p check kat Klinik Kesihatan biasa je..sekali dokter tu tanya, "Awak tidor berdengkur x?"..aku jawab "Ntah la..saya taktau sebab masa tidor saya tak sedar.."..heheheh..betol tak aku jawab..bunyi cam loyar buruk pulak, tapi iyelah kan?

Oleh kerana aku tak mampu untuk menyanyi lagi semua lagu yang jerit-jerit  tu..apa kata kita nyanyi lagu popular ni reramai..jom ikut aku.."tepuk amai-amai..belakang kupu-kupu..."

*nanges bawah meja..


18 ulasan:

  1. betul doh jawapan tu =)
    apepun harap cepat sembuh =)

    BalasPadam
  2. bukak mulut luas2,pas2 dia korek tonsil guna penyepit cam eskrem 2 kan?

    gulp telan air liur.

    BalasPadam
  3. Apasal tulisan doktor penuh rahsia ye? Semoga selamat semuanya.

    BalasPadam
  4. Semoga cepat baik tonsilnya.. amin

    ps: ibu yusuf sejak dulu memang tak boleh nyanyi.. bglah lagu apa pun mesti lari tempo.. huhu..

    BalasPadam
  5. assalam PB acik harap PB cepat sembuh..nanti boleh menyanyi lagi.

    BalasPadam
  6. moga akak cepat ok tau..sy doakan segalanya dipermudahkan..amin..

    BalasPadam
  7. siannye pen biru..
    semoga cepat sihat yer?

    BalasPadam
  8. ana..
    semuga cepat sembuh..
    dapat baca quran dengan suara merdu..
    hehe..

    BalasPadam
  9. moga cepat sembuh sis..

    mesti doktor tu geleng2 kepala akak jawap cm tu..ehheheh

    BalasPadam
  10. assalamualaikum pen biru...semoga selamat semuanya...:)

    BalasPadam
  11. semoga semuanya di permudahkan...amin...

    BalasPadam
  12. saya pun ada tonsil gak..kalau minum kat luar, tiba-tiba tekak rasa sakit, kompem kedai tue sediakan ais batu yg tak bersih..kalau kena macam nie, memang pantang dari minum air ais la..sir panas je minum sampai sembuh tekak tue

    moga cepat sembuh ye

    BalasPadam
  13. moga cepat sembuh pen biru...takut aku dgr bab potong2 nih..mintak2 la dijauhkan...x de cara lain ke selain potong tuh?isk2...apa2 pun aku doakan ko cepat sembuh..ikhlas dariku!

    BalasPadam
  14. harap operation kat bahagian leher tuh sukses la yer..amin...

    BalasPadam
  15. Besabarlah wahai sahabatku.Aaaa...dulu hg lah penyanyi x berbayar...xpalah ana, dulu2 hg dh bnyk menyanyi....lepas gian dh...tekak hg tu nk suruh berehat la tu...suruh rest...Hg anggapla utk kebaikan hg.Buang tonsil, jnji tekak hg sihat balik..dapat mkn walaupun dh xleh nyanyi semerdu dulu2..hehehe..takat nyanyi,"Enjit..enjit..semut,sapa sakit naik atas" leh lagi kot? ;p

    BalasPadam
  16. By the way, semoga selamat semuanya my friend..aku p jmpa hg nnti...lama dh x mkn2 dgn hg nie kt bendang...

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...