Rabu, 22 Februari 2012

NAK MESYUARAT KE NAK MAKAN???

Assalamualaikum..

Ni kisahnya..bukan berlaku di opis aku ye..tapi di opis orang lain dalam sektor gomen. Asal nak meeting ke..nak kursus ke..semuanya nak oder makan yang sesedap tekak je. Kekadang tu melampau-lampau jugak dan orang yang mengoder makan kat diorang tu terpaksa menahan sakit hati bila di komplen..makan tak sedap..makan tak cukup..makan itu...makan ini..tak makan itu..tak makan ini..

Bab minum pun sama, tak minum air O la..mesti ada susu la, naik menyampah dibuatnya.  Asal nak meeting je, mesti request makan. Hatta nak meeting pasal cara-cara nak susun selipar pun, mesti request makan. Tak ke sakit hati. Lagi sakit hati kalau nak makan itu ini tapi nak suruh cari yang harga murah.,dey tambi!! dunia sekarang mana ada yang murah. Nasi lemak bodo pun sebungkus RM1..itupun ade la ikan bilis sekog dua..

Ni  aku dah terbaca kat web JPA.. sila patuhi ye Surat Edaran ini : Surat Edaran: JPA BPP 384/2/8/1 (22)

Dan yang ini adalah petikan dari Panduan Penyajian Sihat Semasa Mesyuarat




Pasni siapla deme tu. Aku pun nak pakai Panduan ni la kat opis sebab kat opis aku cuma ada 1 makhluk saja yang suka oder makan walaupun nak buat meeting yang tak sampai sejam..bukanlah pegawai besar pun, tapi berasa diri tu macam pegawai .Oklah..esok kite citer pasal lain lak ye.. Adeus!!!

16 ulasan:

  1. sama je masalah kita kat sini, dok makan jer kan..

    BalasPadam
  2. biasala makan free kan...kat umah tak cukup makan kot..hiihiiihii

    BalasPadam
  3. erm kat opis kak saya xde dah makanan best2 masa meeting...peruntukan kena cut so maknan pun biasa2 je la...elok jugak perntkn terhad,xla membazir pesan macam2...hahaa

    BalasPadam
  4. slm kak..hehhehe..
    wahhhh untungla kan dpt keje gomen..dpt makan free2 n sedap2..intan pun penah dgr juga..stiap kali meeting order sane sini..meeting lagi..order sane sini lg..hehehe

    BalasPadam
  5. Saya pun tak suka dgn meeting yg siap makan2 ni. Tapi biasanya training atau kursus la yg selalu ada makan sampai 4 kali dari pagi smpai petang. Org jepun meeting takde pun makan2 ni semua.

    BalasPadam
  6. memang sakit hati bila yg order tu byk songeh..nak rega murah tapi sedap....hmmmm

    BalasPadam
  7. kalau mcm tu mst nak meeting je sokmo kan..dapat makan free..hehe

    BalasPadam
  8. hamboi...bersyukur la dpt mkn free mcm tu, lagi nak request mcm2..

    BalasPadam
  9. sy dulu keje ada meeting takda makan ponnn..

    BalasPadam
  10. Ikut saje panduan yang diberi, lainlah kalau ada yang nak buat kebajikan, tambahan dalam menu.

    BalasPadam
  11. Hehe..mkn itu nikmat hidup pen biru..so kpla hotak dorang pun waktu meeting nk feelinh nikmat2 jgk..haha..saje gurau2 ngn pen biry..gehe

    BalasPadam
  12. nak mkn pi restoran la kan...hehe

    BalasPadam
  13. emm mmg dh jadi lumrah..sy pun menyampah juga..semua organisasi terlalu byk disogok dengan makanan..

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...