Rabu, 1 Februari 2012

AKU PUN MAMPU !

Assalamualaikum...

Dah masuk bulan Februari..bulan kasih sayang kononnya. Tolong jangan ikut budaya barat ok. Nih aku nak tunjuk kat korang. Aku tengok la kan, sekarang ni semua orang belomba-lomba membeli smartphone yang canggih gila tu. Brand yang keluar pun sampai tak terkira punya la banyaknya. Aku pun tergugat sama. Tapi, buat apalah aku buang duit yang tak berapa ado ni untuk beli benda-benda tu..baik aku buat modal bisnes aku..kan?

Pada yang mampu, silakan lah. Aku tumpang seronok jer walau pun tak boleh tumpang guna..kihkihkih...Dulu ni, kalau aku bercuti, travel ke mana-mana, aku memang sepi tanpa apa-apa update kat blog musyuk aku ni. Tapi kini tidak lagi..aku pun ada henponbijak aku..walaupun selow tapi kebanyakkan post dihari cuti dan komen di blog AMT yang lain dan jugak mempublish komen korang kat blog aku adalah menggunakan henponbijak aku ni.. 

Jom tengok..

Ini page depan blog..

Ini entri semalam...

sama seperti di lappy/pc atau medium internet yang lain..pemuka blogger.

Memang kecik. Kalau korang perasan ada kotak 4segi yang ada anak panah tu..itu kena klikkan, baru dia besar. Tapi tak boleh taip entri...henponbijak aku tak boleh baca yang biasa, aku kena taip dengan kod html sekali..so biasanya aku akan buat entri siap-siap..cukup masa aku post aje..

Korang nak tau henponbijak aku ni model apa? Ya ..model yang paling seksi sekali..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

Tuuuuu.....chak!!! 

Nokia Sabun namanya..dibeli pada tahun 2005..dengan memori card 64Mb jer.

Inilah nyawa aku..henpon cari makan..Walaupun aku takde smartphone cam orang lain, at least aku ada henponbijak aku ni. Walaupun agak purba, tapi still boleh upload post blog dan status fb. Selagi boleh guna, aku guna. Pendek kata..aku pun mampu!..Adeus.

13 ulasan:

  1. wah..senangla nak berblog...=)

    BalasPadam
  2. ok je..asalkan boleh guna kan akak..memang skunk banyak model baru..kejap je kuar yg lain..klau de rezeki lebih blehla tangkap satu..hehe

    BalasPadam
  3. tadi kak tengok kat paper ada smartphone brand HUWEI..ala brand yg keluarkan maxis broadband tu kan...ha dia pun ada sphone ni..harga bawah 500rgt je..murah tuu..rupa pun mcm samsung je..:) taktaulah bagus ke idak..kak pun tak reti sgt gadget2 bagai ni

    BalasPadam
  4. sy nyer phone x leh guna internet suami x bg..dia kt mahal..adeh

    BalasPadam
  5. ok lah tu jgn membazir.anda bertindak dgn bijak

    BalasPadam
  6. boleh la berblog dimano mano yer...:)

    BalasPadam
  7. boleh buka juga eh? canggih sabun ni, lama tak tengok. :)

    BalasPadam
  8. Takpe, dah cukup canggih dah tu..

    BalasPadam
  9. kak! malu nk tayang henpon kite sebab dah lama pakai, tak canggih manggih mcm tu pon...huhuh

    BalasPadam
  10. siapa sangka, sabun bukan sebarang sabun, sabun canggih tu...

    BalasPadam
  11. ok la....asal bleh guna...ada gak org yang beli hp hebat2...pastu xguna pown semua features yang ada...cam rugi jew...salam perkenalan...

    BalasPadam
  12. hahhahahaa..hp akk lg canggih dr intan..
    intan lagi dah lame sgt.. ;(
    lantakla kak klu dorang pakai lg canggih..janji blh buat conection ngan org

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...