Rabu, 5 Disember 2018

GAJET DAPUR : NICER DICER

Assalamualaikum.

Harini kita sembang pasal gajet dapur lagi..alat bantuan untuk percepatkan kerja masak memasak.

Kali ni cerita pasal alat memotong, mendadu, menghiris dan segala me..

Nama benda ni Nicer Dicer. Ada banyak jenis kat pasaran. Yang mahal, yang murah, yang fungsi hanya untuk slice sahaja.. ada yang untuk dice sahaja.

Yang aku ada ni sesuai untuk semua. 



So far, pada aku oklah. Sebab mata dia tajam juga. Untuk parut boleh..potong biasa, dadu, nipis. 

Harga tak mahal mana..jangan tertipu beli yang harga kalau lebih RM30 sebab kat Shopee dan Lazada ada yang jual belas-belas ringgit sahaja..patut padan aje nak beli pun. Sebab barang ni made in china je pun..so faham-faham ajelah berapa harga yang sepatutnya. 

Pada aku, barang yang bukan elektrik, lebih baik beli yang murah. Tak rugi pun kalau rosak. Kalau barang elektrik, ya.. memang aku utamakan brand. Sebab faktor harga yang sebolehnya aku tak nak keluar duut 2-3kali.

Ok, itu aje perkongsian aku untuk harini..

Adeus!!!

1 ulasan:

  1. Boleh la beli...senang nak parut halia buat teh sarbat ..hahaha

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...