Sabtu, 29 Disember 2018

BACKPACK RINGAN UNTUK BACKPACKERS KEDEKUT

Assalamualaikum.

Bagi yang dah lama follow aku, korang mungkin maklum aku ni suka travel secara backpack. Dalam kata lain..bercuti luar negara, tak pakai pakej atau ejen..redah sendiri.

Dah banyak kali aku pergi, bawak backpack aje. Tak check-in bag, tak beli extra baggage dan drop in. Walaupun Air Asia letakkan had 7kg, tapi aku selamba je bawa beg yang walaupun ukurannya ngam-ngam AA punya term, tapi beratnya pernah sampai 20kg. Selain nak jimat dari kena beli extra baggage, aku taknak buang masa nak kutip beg yang dah drop in. Dengan luggage mudah..turun flight dan lari.

Kali terakhir aku backpackers 2 tahun lalu. Aku ke Hong Kong, oleh kerana berat lebih had, tangkai beg aku putus dan nasib aku baik, putus masa aku nak naik flight balik dar KL ke Alor Setar. Waktu tu AA tak strict sangat pun pasal hand luggage. Aku tengok ada yang bawak beg troli punya besar..berat tu wajiblah lebih 7kg..ok je lepas.

Tapi baru-baru ni aku dengar AA strict gila. Sampai tahap timbang. Sebagai langkah berjaga-jaga, untuk backpackers kali ni, aku betul-betul jaga bab berat beg, hingga ke baju yang aku nak bawak.

Cari punya cari..akhirnya aku jumpa beg yang ringan, simple, tak banyak aksesori yang takde fungsi, dan dapat pulak diskaun..aku sambar terus beg Adidas BP IV LS. 

Sebelum beli aku dah lama survey di web Adidas dan Zalora. Akhirnya setelah menunggu punya lama, Zalora buat sale 25% ..nak harap web Adidas..berjanggut aku tunggu.

Aku malas nak shoot gambar..aku screen short kat web ajelah..jom tengok.

Kat Zalora nama dia Adidas Performance Power IV LS Backpack. Tapi di official web Adidas, nama dia Power 4 Loadspring Backpack.


Detail beg ni:
Ukuran : 50cm x 31cm x 18cm
Kapasiti : 32liter
Berat : 440g




Kalau beli di web Adidas harganya RM200 tak kurang 1sen pun. Kalau guna voucher 1st time register account baru 15% less. Tapi di Zalora aku dapat harga RM150. Jimat RM50..banyak tuuuu..

Walaupun sebelum aku bertukar haritu ofis aku adakan farewell dan dihadiahkan sebiji backpack, tapi tak dapat bawa beg tu sebabnya beg tu berat 1.2kg.. sayang juga. Apakan daya, aku nak jimatkan limit berat beg yang nak dibawak. So aku terpaksalah beli lain yang ringan. Itu ajelah review aku untuk harini.

Kepada sesiapa yang nak backpakers tanpa perlu beli extra baggage,nak jimat AKA kedekut macam aku, laburlah sikit beli beg yang ringan. Beg mahal takpe, boleh pakai banyak kali. Pastikan 2 beg tak lebih 7kg je. 7kg tu bukan banyak mana pun.

Ok. Nasihat aku, pastikan ORI baru BELI!

Adeuss!!!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...