Ahad, 9 Disember 2018

HOBI LAMA KEMBALI

Assalamualaikum.

Masa budak-budak dulu, aku suka melukis. Masa sekolah pun hobi tu masih ada. Esok paper BM SPM..malam tu aku melukis gambar motor.

Habis study dan mula kerja, aku dah tak ada masa nak melukis. Sibuk. Balik kerja dah letih, sibuk menjahit manik lah..bungkus cheese lah.. banyak benda nak buat.

4 bulan lepas, tiba-tiba anak aku mintak aku lukiskan kartun Boboi Boy..dah lama tak menyonteng ni, tangan pun dah lari alignment!

Baru-baru ni, dengan tak semene-mena suami aku pergi beli motor SYM GTS 200.. hobi dia kata. Amboi..aku cakap, aku pun ada hobi jugak dan aku mintak dia payung kos hobi aku. Nak tak nak dia kena payunglah..kalau tak aku membebel la tiap kali tengok motor tu.

Apa aku beli?? Ni dia..
Arto Sketch Book A4, BA dan A3
A4 Glossy Paper
Colour Pencil Luna Staedtler 
Water Colour Pencil Luna Staedtler 
Mars Lumograph Pencils Staedtler 
Pigment Liner Staedtler 
Buncho Oil Pastels

H&B Sketching Set

Semua ni aku beli di Shopee lepas aku survey mana yang harga patut.

Dan lukisan pertama yang disiapkan..potret adik aku..kebetulan 14 Oktober lepas hari lahir dia..aku lukis untuk hadiah kat dia. 

Betullah kata orang..bakat perlu digilap dan diasah. Tengoklah apa jadi.. sebab dah lama tak gilap dan asah..maka ianya pun berkarat. Mampu 80% je sama dengan gambar contoh. 

Ada masa lapang nanti, aku menyonteng lagi. Sekian untuk hari ni.

Adeuss!!



2 ulasan:

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...