Khamis, 14 Februari 2013

CONTEST KACA MATA PAPAMIFZ.COM

Assalamualaikum..

Wah..lama betul tak join contest-contest ni. Maklumla sibuk. Kebanyakkan entri aku pun semuanya autopublish.

Ni ha..PapaMifz antara AMT terawal aku buat contest..cerita bab Kaca Mata. Korang boleh tengok kat link INI - CONTEST KACA MATA PAPAMIFZ.COM..


Aku pun nak try la mana tau menang..boleh dapat kaca mata @ spek baru..spek aku pun dah 3 tahun tak bertukar ni..berapa "power" aku pun aku dah tak tahu..ish...ish...ish...kesian betul la..

Aku mula ber"spek" ni masa dah  mula masuk alam kerjaya. Rabun jauh. Sampai bengkok-bengkok rim motor aku asyik terjun lobang aje dan dah berapa puluh kali kawan masa sekolah yang jumpa aku kata aku sombong sebab diorang senyum aku tak balas..sombong apanya..dah aku tak nampak!..last-last kena buat jugak spek..

So sekarang aku nak jawab soalan PapaMifz..

Apa jenama bingkai kaca mata sekarang? 
 .. Jenama bingkai aku sekarang adalah Swatch

Anda beli kaca mata tersebut dimana? Apa nama kedai??   
..Aku beli kat Pasaraya Aneka Gurun (Kedah) Kedai tu tu nama Bintang Opto

Kanta kaca mata jenis apa yang dipakai sekarang?
..Kanta untuk rabun jauhla..yang ada transition dan multicoat sebab mata aku tak tahan  silau lampu dan terang cahaya matahari..

Pengalaman manis atau pahit sepanjang berkaca mata? 
..Dengan kaca mata ni banyak pengalaman sebab mana aku pergi, dia mesti ada. Pengalaman manis ,kerana dialah aku boleh menikmati keindahan alam dan tengok negara orang dengan sejelas-jelasnya dan aku kelihatan amat jelita sekali  bergaya bila berada di tengah panas, sebab spek aku bertukar kaler hitam (macam ala-ala rayban gitu)  ..kenangan pahit pulak bila 1st time aku main volleyball pakai spek... ku sangkakan bola itu masih jauh di atas rupanya dah sampai tepat ke dahi aku..gedegang!!!!.. bukan setakat bola..dengan-dengan aku terlentang tengah padang..macam nangka busuk daaaa...

*spek aku ni pun bertuah sebenarnya bila aku jadi tuan dia..kan dah boleh mengekor je aku pi jalan-jalan luar negara...(spek mata orang lain?? kau hado ..hahahah..riak dan takburnya aku!!!)


Harga kaca mata tersebut?
.. Oleh kerana dah lama beli..aku pun ingat-ingat lupa..rasanya dalam RM300 lebih..harga promosi katanye...

Anda menyesal beli kaca mata tersebut?? Kenapa??  
..Sikit pun aku tak menyesal..kerana dia dah bagi penglihatan kat aku dan sekurang-kurangnya aku tak perlu kerap tukar rim motor yang selalu bengkok dek terjun dalam lobang (mana nak tanggung kapasiti aku yang boleh tahan mantop ni..-tapi sekarang aku dah lama tak ride motor..hikhikhik..)


Ni la spek aku yang banyak berjasa tu..



Kalau korang amati  di cermin sebelah kanan  tu..dah pecah pun..itulah hasil hentaman bola tampar yang telah menampar dahi aku dengan kejam sekali tu..dah pecah sikit..sian kat dia..
(*aku tak ampunkan bola itu sampai bila-bila)

Walaupun aku berkaca mata..aku tetap bersyukur sebab aku rabun jauh sahaja..kalau aku pun ada rabun dekat lagi masaalah sebab aku ni banyak menjahit..so kena renung dan tenung benda kecik-kecik depan mata.. So aku sekarang ni pakai spek masa nk drive atau keluar jalan-jalan je..dan juga masa nak menyapu rumah..kalau tak , aku ni sapu angin je..habuk tak gerak-gerak pun..maklumlah rabun jauh..nampak lantai licin je..sekali tengok tapak kaki..nah kau!..HITAM!..hahah

Pun begitu, rabun jauh ni sebenarnya lagi bermasalah dari rabun dekat. Sebab??
Bayangkan kalau terjadi apa-apa di malam hari atau di waktu  kecemasan.. kalau rabun dekat kita hanya perlu cari kunci rumah atau kunci kereta.. tapi kalau rabun jauh..sebelum cari kunci rumah atau kunci kereta..TETAP kena cari KACA MATA dulu..see!!

Itu aje cerita aku ..harap-harap menang..

Fuhhhh!!!!!!!!!... Fuhhhhhhhhhhhhh!!! .. Fuuuhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!  jampi-jampi sikit 

Adeus!!!


10 ulasan:

  1. Wah... kakak pun nak jugalah.

    BalasPadam
  2. Tak pakai cermin mata...
    Tp suami dan anaj pakai cermin mata...

    BalasPadam
  3. hanya org rabun macam kite je tahu bertapa pentingnya kacamata tu...hihihihi...goodluck akk, cm nk join je..

    BalasPadam
  4. moga berjaya

    http://www.anakulucheka.com/

    BalasPadam
  5. terima kasih sebab sudi join contest den yo...;)

    BalasPadam
  6. saya pula bermain badminton.. Kalau bulu tangkis tinggi memang asyik pukul tak kena sebab ketinggian yang sebenar lain dari yang dilihat

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...