Rabu, 13 Februari 2013

BILA POLITIK DI POLITIKKAN

Assalamualaikum..

Entri ni bukan nak memalukan sesiapa. Tapi dah lama aku perhatikan seorang makhluk Allah ni. Sering mencampur adukkan politik dan kerja. Kalau fanatik sangat, janganlah terlalu menunjuk-nunjuk. Post orang ni aku dapat dari sebuah Fb Group yang sepatutnya membincangkan hal ehwal kerja.

Aku tak tau apa motif dia.Tapi aku benci dengan perbuatan dia. Mengundang sakit hati orang yang tidak suka politik macam aku..

Dia ni suka menyindir dan membangkitkan sentiment politik dalam group tu..

15 Jan - aku baca sahaja apa yangdia tulis..


17 Jan - aku baca juga dan tengok apa lagi dia mau



24 Jan - sudah kelihatan melampau..

28 Jan -.yang ni aku balas, sebab dia memang melampau.

Yang dia tahu, minta gaji naik, elaun itu..elaun ini..Tak tahu bersyukur yang dia sudah senang bila boleh kerja dengan kerajaan. Dia tak tahu, bila gaji dan elaun naik..barang-barang akan naik harga. Yang jadi mangsa adalah orang yang tidak bekerja dengan kerajaan, orang kampung, .  Bukan aku menolak untuk naik gaji..sapa yang tak mahu naik gaji memang bodohlah..TAPI..kenapa dia kaitkan semua ni dengan politik?
Group untuk membincangkan hal ehwal kerja dah jadi medan  berpolitik dan kempen politik.

Kau dah salah tempat la Mat!

Serius aku benci !

12 ulasan:

  1. Salam...mmg sakit hati ja baca.Lambat dpt sikit mulala nak bising,perli2.X pyh baca la ana..wat sakit pala ja baca menda mcm ni. Mmg saja nk buka isu2 pns..satg org pakat komen la mcm2..kutuk parti politik pelbagai..Menyampah baca status yg mcmni.

    BalasPadam
  2. erm.. tula yg sush tu kan... bersyukur je dgn apa yg ada.. bila org kerajaan naik gaji.. org yg keja kat swasta ni makin tertekan sbb harga brg pasti naik.. tp gaji pekerja swasta x naik2.. huhuhu

    BalasPadam
  3. Mintak naik gaji,naik elaun pun,kalau kerja malas,byk mngular je,tak payahlah nk mintak macam2...

    BalasPadam
  4. selalu kat fb tuh kan ade ramai yg terlampau extreme sgt ngan poltik nie..sakit mata baca segala status..itu blum kutuk-mengutuk lagi..sudahnye kite terus remove jer org tuh..semak betul..hehehehe

    BalasPadam
  5. Sis.. Bukan kerja je jd isu politik nih... Budak sekolah skang pn dh pandai canang politik nih.... Sbb nye ikut ape mak bapak dok cerita... Errrmmm.. Kesiann...

    BalasPadam
  6. gaji mau lebih, kerja mau kurang.... apa lah!

    BalasPadam
  7. salam

    bagus sdri sedarkn mAKHLUk tu....tak pikir ikut sedap tembolok dia aja union ni. mcm geng ular..
    wasalam

    BalasPadam
  8. patutnya mamat tuh bersyukur dapat kerja gomen...punyalah ramai yang tak dapat masuk kerja gomen kan...

    BalasPadam
  9. Tapi bila gaji pekerja kerajaan nak naik kenapa dipersalahkan ye? Mungkin kerana dia terlalu menonjol lalu pekerja kerajaan lain semuanya salah? Huhu.. Tipulah kalau cakap semua orang tak nak naik gajikan. Tak kira semua sektor sama ada kerajaan atau swasta semua nak naik gaji.. :). Nak kata tak bersyukur, memang sentiasa bersyukur dengan apa yang ada sekarang ni.. adoi..pjg pulak..

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...