Ahad, 2 Oktober 2011

GERGASI JALANRAYA

Assalamualaikum.

Aku nak share beberapa gambar yang amat menarik perhatian aku. Tak sangka ada jentera sebesar ini..Aku dapat gambar ni dari fb seorang kawan.so jom layan

 aku hilang kata-kata bila kali pertama tengok gambar ni..

 Kalau dah ekor panjang cmni, agaknya berapa besar kepala dia kan? Sila kira tayar dia kalau berani!

 Agaknya benda alah ni kalau langgar orang, mau lumat jugak nih!

 Backhoe gergasi..

Ini gambar dari belakang...dan..

 Ini gambar dari depan..berani ke kau nak potong..

Ni 1 lagi ..ngeri jer aku tengok..

Sebenarnya ada lagi gambar ni. Esok la aku upload. Baru aku tau gergasi-gergasi ni digunakan untuk hangkut dan hangkat benda-benda besar dan berat, Nak hangkat rumah pun bley..Nak tau sambungan kisahnya..tunggu...Adeus!!!

12 ulasan:

  1. kat Sabah ada satu kenderaan besar untuk perlombongan di Mamut...lebih kurang gambar trak tu...memang terbesar di dunia

    BalasPadam
  2. yela..dah memang pun ditugaskan utk buat kerja2 berat..kan?

    BalasPadam
  3. huyoooo.... kalo tgh drive, lori2 tu lalu. sy konpem berenti tepi.hehehe....

    BalasPadam
  4. shaza;..heheh..ngeri je kan?

    BalasPadam
  5. salam ...aduhhhh beso nyer jentera tu kalau ada kat jln raya pasti takut nak ikut belakang die kn...:)

    BalasPadam
  6. salam mama..ye la..potong lori balak pun gayat, nikan pulak bapak segala lori..hehehe

    BalasPadam
  7. nie kat negara mana?? :)

    memang menakutkan jer ..huhuuu

    BalasPadam
  8. oi bapak kenderaan semuanya.haha..

    BalasPadam
  9. dkna:Brazil
    pn.kutu:tu la pasal..ngeri jer tengok

    BalasPadam
  10. terasa kerdil sungguh diri ini yg naik kete kancil..hihih

    BalasPadam
  11. wahhaha....

    takoot tgk gergasi neh di jalan raya...hehe...

    betul kata kancil.kalau di sabah banyak kenderaan besar..hehe

    BalasPadam
  12. nuwairani;..hehehe..seriua jer tengok..kalau dia terbabas, langgar kereta kecik..apa jadi..lumat la..heheh

    ila;kat area sini jarang nak jumpa.ada tapi tak sebesar ni

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...