Isnin, 24 Oktober 2011

TIME TUNNEL

Assalamualaikum..

Khamis lepas aku ke Cameron Highlands..dah hampir setahun aku tak jumpa Mak Long dan abang sepupu aku yang sempoi tu..Pukul 3.30 aku bertolak..ditemani BFF aku si Cuda..sampai kat sana dah pukul 7.30 lebih..

Oleh kerana boleh dikatakan tiap-tiap tahun aku pegi sana, so aku tak berapa nak excited untuk mengshoot gambar-gambar permandangan atau pun bunga-bungaan apa lagi gambar pokok teh.

Aku cukup suka dengan 1 tempat ni. Time Tunnel namanya. Sekali masuk RM5 je, tapi kepuasaan memang tak dapat digambarkan. Walaupun tempat ni takdelah besar sangat, tapi serius aku boleh habiskan masa hampir 2 jam di dalamnya..

Aku tak dibayar upah untuk promote tempat ni okeh. Aku nak share dengan korang je apa yang ada dalam Mini Muzium ni..yang bila aku berada di dalamnya aku terasa seperti diri aku dah back to the pass. Jom lah tengok apa yang ada dalam Time Tunnel..

sejarah Cameron Highlands..

 sejarah banglo-banglo lama di Cameron Hinghlands

 Surat khabar tahun bila ntah..

 Set kopitiam lama..betol-betol macam balik ke zaman dulu-dulu..

Home Guard yang terawal di Cameron Highlanda..semuanya Melayu..yang sekarang ni posisinya telah berganti kepada mat-mat bangla

Susu Untuk Membesar...

 A-GO-GO..ada bran?heheh

 Signboard Castrol dolu-dulo

Tengok kaler Luna kat belakang tu..itulah kaler pensel idaman aku masa sekolah dulu..time tu nak beli mahal..
 Mainan zaman kecik2-kecik dulu..anak patung kertas yang boleh tukar-tukar baju..

 Cuba tengok bola kecik yang kaler merah dan biru tu..zaman aku sekolah rendah, bola tu selalu jadi permainan masa pendidikan jasmani..

 Haaa...ni yang paling aku suka..belon getah yang kena tiup guna straw kecik tu..

Iklan Eye-Mo dulu-dulu..ada tulisan jawi lagi..

Ntah mana diorang dapat botol-botol lama ni..yang best tu masih ada isi di dalamnya..

Rasanya cukup takat ni dulu..esok aku sambung lagi sebab intenet macam hamapeh nak upload sekeping gambar pun berjam-jam..jumpa lagi esok okeh..Adeus!!!

Nak tengok lagi?...Time Tunnel Part 2

10 ulasan:

  1. Salam...Memang best...!!aku pun suka gak tengok mende2 yg mengimbau masa lalu ni...

    BalasPadam
  2. tunggu esok ada lg gambar best2..

    BalasPadam
  3. kalau letak gamba sekeping2 dengan reso yang besar memang lama nak upload, combine the pics in photoscape, laju je upload, cubalah
    bestnya gambar2, mengimbau permainan masa kecik2 dulu esp anak patung kertas, itu je yang mampu beli :)

    BalasPadam
  4. IXORAROXI..xde masa nak kecikkan gambar or combine..heheh bz dgn keja..yg ni just upload dan biarkan je..heheh

    BalasPadam
  5. mmg syiok gila...huhu..aku terasa mcm balik ke zmn silam..back to the past...

    BalasPadam
  6. sukenye! mesti teringat zaman2 dulu kalau masuk sini...nanti nak gi jugak lah!

    BalasPadam
  7. cuda;bebaloi..

    nuwairani..mesti masuk.memang nostalgia je tmpt ni

    BalasPadam
  8. As salam..best la tgk barang2 lama nie nostalgia betul ..x pernah tau ade time tunnel nie pun..

    BalasPadam
  9. As salam..suka la tgk gmbar2 nie..nostalgia betul..x tau pun ade tmpat nie..

    BalasPadam
  10. nam@along..kat Cameron..kalau dari Kea Farm..tmpt ni sebelah kiri..bawah sikit dari kea farm.memang org tak ramai tau apa tu Time Tunnel

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...