Khamis, 20 Oktober 2011

PENBIRU KINI DOT COM

Assalamualaikum...

Ramai yang tanya, mana aku dapat nama Penbiru ni..aku jawab, sebenarnya aku main tangkap jer lepas ada langau yang cuba sekodeng akaun FB aku untuk tujuan yang kurang ajar. Jadi aku pun tukarkan nama asal kepada Penbiru..

Bila aku mula nak setup balik blog yang dah bertahun-tahun aku tinggalkan ni, aku tak tau apa nama yang harus aku letak..so, kalau di FB aku dikenali sebagai Penbiru, dan bila aku nak berblog, sudah semestinya aku kena menulis ( menaip la..mana boleh tulis by hand) ..tu yang boleh jadi penbirumenulis..takkan penbirumenaip pulak..buruk benor rasanye.

Tetiba terasa gatal di hati untuk menukar domain dari blogspot ke dot com..Fikir punya fikir , at last aku dapat la 1 idea ..dengan bantuan kawan aku si Iera CSB ...maka aku pun dengan happynya membuang duit RM33 untuk dapatkan url dot com tu.


Mulai saat itu maka tiadalah lagi penbirumenulis.blogspot.com  ... dan secara automatiknya aku kini  sudah bertukar ke http://www.penbiru.com/  . Kalau diikutkan, sepatutnya aku kekal jer penbirumenulis tu, tapi aku rasa macam nama tu panjang sangat dan susah nak sebut cepat2..(cuba korang sebut cepat2..aku jamin mesti bersembur airliur korang barang setitik dua)

Mungkin inilah yang dinamakan jodoh..dan ketentuan Ilahi. Serasi pulak nama tu dengan aku. Hinggakan Datuk Maznah my idol pun lebih kenal aku dengan nama Penbiru dari nama sebenar aku yang indah khabar dari rupa tu.

Maka terhasillah hari ini nama Penbiru..dan aku dah choop awal-awal lagi secara berdaftar. Hehehe..Oklah aku stop takat ni dulu sebab hari ni bakal jadi hari yang paling sibuk dan menyakitkan hati dengan persekitaran.. Adeus!!!

sumpah gambo ni takde kena mengena pun dengan entry aku hari ni..hikhikhik...

15 ulasan:

  1. akhirnya :)
    tahniah2....hehehehe

    BalasPadam
  2. iera: tq ye..heheh 4 tahniah aku dpt dr hg..

    BalasPadam
  3. akak bayar untuk tukar url.com?? ermm..dkna tak tau sangat pasal .com nie macam mana..tapi dkna perasan dah ramai bloggers guna .com...ermmmm..

    ada kelebihan ker akak? sori yea...dkna rabun it :)

    BalasPadam
  4. welcome to the club.hehe eh awk menang contest kisah dongeng tu dah claim hadiah belum?

    BalasPadam
  5. tahniah naaa...:)
    pinjam pen merah ada dak?nak marking paper exam nih..ngeeeeeeeee

    BalasPadam
  6. dkna: kena byr RM33 je..bila pakai dot com ni, url kita pendek je..nampakle standart sikit..heheheh

    puan kutu:tq puan kutu..sy dh email dh..tak lama lg ada le doodle kat blog sy..

    BalasPadam
  7. cikgu ma:heheh..marker pen ada le..hheheh

    nieza:tq..

    BalasPadam
  8. assalamualaikum penbiru...wah dah bertukar ke dot com la...tahniah yer...:)

    BalasPadam
  9. Nickname di alam maya yang menjadi sebati ya PENBIRU :)

    BalasPadam
  10. abghani;tu dlm BI..heheh

    mama..tq yee..

    ixoraroxi..tu la kan..last2 org tak tau sape nama kite yg betol..hikhikhik

    BalasPadam
  11. wah...semakin berjaya la dia....tahniah2..

    BalasPadam
  12. qaseh johanna..heheh tq..takde apa yg berjaya pun..biasa jer

    BalasPadam
  13. cantik gamba posing kat bawah tu.;p
    Tahniah akk penbiru !

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...