Isnin, 4 Mac 2013

BILA NAK INSAF

Assalamualaikum..

Dulu aku ada cerita kisah jiran aku yg sengal..nak tahu cerita apa..tengok<SINI>. Aku bukan nak mengumpat tapi nak cerita realiti sebenar masyarakat kita. Ini gambar yang baru aku ambil tadi..


Korang tengoklah sendiri..sampai melentur pagar jiran sebelah. Dulu dia buat kat pagar aku. Salam tak bagi,tegur pun tak pernah tiba-tiba pagar aku dari kiri ke kanan penuh dengan baju dia. Kalau dia jiran yang bertentang dengan dapur aku tu tak apa. Ini dia jiran sebelah jiran yang bertentang dengan dapur aku. Korang fikirlah sendiri..dia boleh lintas jalan  hala ke pagar aku untuk sidai baju..otak dia kat mana pun aku tak tau.

At last aku tambah dapur aku rapat sampai ke longkang..so dapur aku dah tak ada pagar..Bila aku dah tak ada pagar..jiran sebelah dia (yang bertentang dapur aku) tu pulak yang jadi mangsa.

Sakit pulak mata aku tengok. Rumah yang dia sidai baju tu sekarang dah kosong..makin menjadi-jadi pulak.Kalau koranglah tuan rumah tu..apa perasaan korang bila tengok pagar dapur dah terpeleot camtu..

cerciter...ceciter...

19 ulasan:

  1. Hahahha Pen Biru... moralnya Pagar Mu Pagar Ku Jua... Memang sengal lah dapat jiran macam tu...

    BalasPadam
  2. astaga..ade gak org mcm nie nyek..kalau kite la, kite amek balik baju tuh gie umah die ckp "baju akak nie tertinggal kat umah saya"..hehehehe

    BalasPadam
  3. Adoii kalau la saya yang jadi mangsa tu mesti bengang giler..Walaupun rumah tu takde penghuni ke tapi bertimbangrasa la kan..

    BalasPadam
  4. mmmm sakit jiwa kalau dapat jiran yg sewel cam gini hu..hu..hu...

    BalasPadam
  5. amboi.. beraja dihati bersultankan nafsu la tuh.. kiki

    BalasPadam
  6. ade juga jiran yg pesen macm ni ye ! melampau betul

    BalasPadam
  7. ni pesen jiran bgsa xthu malu nih...dok ceruk mana pun cmnila....huhu

    BalasPadam
  8. amboii dahsyat ek kalu jiran tak reti bahasa mealyu ni

    BalasPadam
  9. assalamualaikum pen biru...susah juga ada jiran yg bersikap mcm ni kan..:)

    BalasPadam
  10. saya pun pernah, elok je dia sidai 'pakaian dlm' kat pgr saya. Lps saya tegur dia elok2, terus stop. Tapi dia sidai kat pagar org lain la pulak. Org lain tu kerja, takde kat rumah..mmg tak tau la.

    sakit mata tengok sidai baju kat pagar ni. keluarla duit beli ampai sampai cukup. rumah cantik, takkan tak mampu beli ampai yg cukup kan?

    BalasPadam
  11. aishhh jiran mcm ni kdg kala perlu dimotivasikan..

    BalasPadam
  12. la macam ni punya orang pun ada..isy segan la samapi ke pagar orang punya menjemur baju...malu2

    BalasPadam
  13. la hai itu macam pun ada ka? isshhh sedih kan tgknya
    kalau akak sound je la he he tak pun tulis bg dia faham bahasa sikit
    seb baik jiran2 disini ok he hee

    BalasPadam
  14. orang macam ni tak patut tinggal berjiran. hahhahaa
    ada satu jiran my fren ni, tegur sapa elok jer, sekali pi masjid dia bising kat orang sana cakap kami parking keta lindung umah dia, walhal parking tu depan umah m fren, cuma tak nampak umah dia jer. hhahaa

    BalasPadam
  15. aduhh... tak mampu beli penyidai baju ke org tu?

    BalasPadam
  16. Kalau saya ni memang siap la jiran tu kena serang balik.. Apa teruk perangai macam tu.. MIntak izin pun tak.

    BalasPadam
  17. Salam kak PB..
    huhuh..cma klu dpt jiran mcm ni mmg kena sedas. cma jenih yg sound direct je..
    hmmm

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...