Khamis, 7 Mac 2013

ROCK OO..BEST GILE..AN...AN..AN..

Assalamualaikum..

Dalam keadaan demam yang beransur baik ni, malam tadi dengan penuh semangat aku menapak kaki dengan kakak aku ke Jitra Mall semata-mata nak tengok filem yang dah lama aku tunggu. Rock OO..Rimba Bara Kembali..


Kepada yang lahir selepas dari tahun 90an tak akan merasa apa yang orang yang terdahulu rasa. Aku lahir tahun 80. Kakak aku yang sulung pada waktu itu dah remaja. So aku membesar dengan mendengar lagu-lagu rock yang kak long aku pasang tiap hari. 

Aku tengok cara berpakaian minah dan mat rock sendiri. Saksi segala kejadian dan kegilaan rock pada masa tu.




Inilah babak sedih..ketika Rimba Bara terpaksa bawa haluan masing-masing sebab langsung tak berjaya di KL..

Dan aku tak hairan bila baca artikel ni.

Kepada yang hidup sezaman aku dan yang pernah menonton filem ROCK adalah rugi kalau korang tak tengok filem ke-2 ni.. Rock Oo..Rimba Bara Kembali. Memang best ..memang puas hati..dan aku bagi 5 bintang untuk jalan cerita yang best ni..

Pun begitu tidak ada benda yang sempurna didunia ni. Ada beberapa babak yang secara tidak sengaja dan diluar kawalan bila ternampak kereta (model tahun 2000..aku tak perasan kereta apa sebab sekali lalu je) masa babab Rimba Bara dok berkumpul atas jejantas dan ada pulak penyanyi jalanan yang menyanyi atas jejantas tu.(penyanyi tu perempuan tapi pakai tudung ala-ala cekup kepala..seingat aku zaman tu mana ada perempuan rock pakai tudung)

Mungin Abang Mamat Khalid  terlepas pandang..tapi oklah..masih boleh diterima.

So semalam..balik dari panggung dengan tersenyum dalam kereta. :)

Dan kenapa aku tulis tajuk Rock Oo..Best Gile..An..an..an..
yang tak tengok lagi mesti heran..kenapa ada An..an..an..
korang tengoklah baru korang tau..an..an..an


*tiba-tiba tersyiokkk pulak kat Pekin @ Slash..cool gile..hensem la pulak mamat nih..

15 ulasan:

  1. bestnya.. rasa macam nak tgk wayang jek.. tapi rasanya mungkin tgk dvd je kot.. huhu

    BalasPadam
  2. aler, tah bila ada kesempatan nak p nengok gini...hurmm...

    BalasPadam
  3. nak tgk nak tgk nak tgk..bile nak tgk je mesti ade hal..weekend nie nak ajak husband gie..wajib!!!..heheh

    BalasPadam
  4. salam K.PB..
    yeah! mmg terbaek...
    suka tgk..tapi ade part yg carut2 tu mmg agak annoying walaupun dah disensorkan..3 kali plak tuh.. huhu..

    apepun rock oo mmg besttt... :)

    an an an an

    BalasPadam
  5. best kan??? kita tgk smpai sakit perut sbb gelak...

    BalasPadam
  6. Salam,
    Filem kisah zaman aku ni...Gerenti best, terkenang zaman rock kapak...hehe. Kalau nak tengok mesti full panggung ni. Tunggu reda dulu...lambat takpe asal puas hati.

    BalasPadam
  7. cayalah! mase uumo sy dlm 6 hingga 8-9 thn dulu sy pelik knp dgn rockers2 ni semua rambut pjg2 .. stai mmg dasyat...tp lame2 br paham.. deme suke muzik rock rupenyer.hahaha..cite ni mmg bes! terutama pd sape yg follow rock kapak 80an..hehhhe

    BalasPadam
  8. alamak.. walaupn lahir ujung thn 80an, tp x de lar rock kapak sangat mase tu.. moment tu, mesti tertinggal... haiishh~ kene tgk nih..

    BalasPadam
  9. uhuhuhu...blm tgk lg...nie citer wajib tonton nie.. :D

    BalasPadam
  10. ekau bagi 5 bintang...wah den keno tgk nih...

    BalasPadam
  11. assalamualaikum ... cm best jer baca entry awk . saya lahir thn 70an dan remaja saya pada hujung 80an . filem rock yg awk tgk itulah rock zmn saya . mcm tulah style rock search dan jadi ikutan . yg pasti mesti ada koyak kat lutut seluar jean dan ada sapu tangan ikat kat peha . selalunya warna merah lah ...

    BalasPadam
  12. kak intan x tengok lagi citer n...heheh

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...