Sabtu, 2 Mac 2013

PEMANGGANG AJAIB..WAH AJAIBNYA..!!

Assalamualaikum..

Mana-mana pun dengar bab benda alah ni. Seingat aku yang mula-mula memperkenalkan pemanggang ajaib ni dari syarikat Menang..menggunakan nama IKAN..pastu keluarla berbagai-bagai jenama..antaranya Vantage, Regina..Avon...berlambak-lambak..tak tersebut olehku..

Aku pun taknak ketinggalan . Maka aku memesan kat tunang adik kepada kawan aku (wah panjangnya jarak hubungan)..dia kebetulan ke Langkawi, so bolehla beli di sana.. Harga murah berbanding di sini. Yang aku beli ni...saiz paling besar 36cm hanya RM79 sahaja..Jenama HIG (Hj. Ismail Group)

Macam-macam boleh buat dengan pemanggang ni... Kira okla dan amat berguna pada yang suka makan benda-benda yang di grill.



yang aku punya yang dalam plastik tu..yang 1 lagi kawan aku punya

Ini menu pertama yang aku buat.. ayam golek la kononya..
ajaibkan??

Bukan itu aje..ni kawan aku buat pizza..tapi lepas masak dia tak upload pun dalam fb ..dah abis kononnya..padahal dah hangus!.. ajaib sungguh

 
Ini yang paling best..juga dari kawan aku yang lain..ikan kukusnya telah terasing isi dan tulang..
Wahhh..ajaibnya...

Hahah..apapun terpulang pada orang yang nak masak. Ajaib macam mana pun..masak ikan takkan jadi rasa ayam! Itu jer cerita hari ni..Adeuss!!!

4 ulasan:

  1. rugi pulak tak beli pemanggang tuh tempoh hari...huhu

    BalasPadam
  2. Semasa ke kedai Ismail Groupdan Rams di Langkawi, memang pemanggang ini antara barangan yang popular. Banyak brand. Ori ke?

    BalasPadam
  3. Salam kak..?
    hihi... mmg betuk2 'ajaib' ke ni..

    cma start kenal kuali ni yg brand IKAN tu..
    nk beli dan try masak.. hehehe..


    ermm..murah ye yg HIG ni..

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...