Selasa, 19 Mac 2013

TELAH DI UNFOLLOW

Assalamualaikum..

Benda ni dah berlaku hampir 2 minggu. Aku masih berfikir..dan tak dapat jawapan..

Ceritanya macam ni. Ada seorang hamba Allah ni. Aku dah follow dia sejak awal-awal aku berblog. Dan dia follow aku balik. Bila terjumpa di FB maka aku add friend. Walaupun dia masuk status di fb tapi aku tak pernah komen pun. Tengok aje. Blog dia ada juga aku komen-komen. Tapi pada aku komen tu biasa aje..

Nak dijadikan cerita 2minggu lepas dia ada masuk status di FB..bunyinya macam ni, " macam mana nak unfollow blog yang kurang disenangi".. aku nampak status tu. Tapi aku tak komen pun..

Malam tu bila aku check-check balik..aik..AMT aku kurang sorang.. rupa-rupanya hamba Allah tu. Oleh kerana tu aku rasa amat kecik hati..kalau setakat unfollow tu aku tak boleh halang.. tapi status di fb dia tu yang buat aku SANGAT KECIK HATI..



Aku nak tanya korang, ada ke apa-apa di blog aku ni yang menyinggung mana-mana pihak? Ada ke tulisan di blog ini berbaur politik atau perkauman? Kalau ada korang tolong bagitau aku.

Oleh kerana rasa tak puas hati dengan tindakan dia, maka aku pun unfollow dan block terus dia dari fb aku.

Korang..jika tulisan diblog ini korang tak berkenan atau terasa sila sound aku direct..jangan sindir-sindir.  Lebih elok unfollow senyap-senyap. Jangan di canang perbuatan yang dianggap baik tapi biadap sebenarnya. Sebab aku berblog untuk tambah kawan bukan lawan.

SEKIAN.

*tak sangka blog cerita manik pun ada orang kurang senang!

32 ulasan:

  1. As salam PB,

    Manusia ni mcm2... kalau difikirkan mmg boleh sakit kepala & jiwa... Kita byk kali kena walau tak kena block, unfollow or unfriend tapi senyap2 kita kena hentam di blog & email... tapi nak buat mcmana kita pun tak boleh nak paksa org sukakan kita kan :) Kita suka blog awak sebab byk cerita manik2 tu :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye lar, klu pk kan.. mmg blh jadi mereng... buat x taw jelar... =)) teruskan berblogging... sama2 lar kt memaafkan & dimaafkan.. ^,^

      Padam
  2. salam sis..
    emm die jeles ngan sis tu..
    xpela sis xrugi pun die unfollow blog sis, ramai lg readers blog ni.. silap2 da unfollow tu sibuk pulak nk jengah2 blog sis ni..

    BalasPadam
  3. Jangan kecil hati yer... kita fikir positif je... ok..senyum..senyum...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu,manusia mmg mcm2 perangai.....

      Padam
  4. pen biru yang disayangi
    tak yah la sesakkan kepala fikir pasal dia...
    dia tak nak kawan sudah...habis citer...
    =)
    ceria ok....

    BalasPadam
  5. Salam,
    Jangan berkecil hati. Ini adalah dugaan kecil bila berbelog... Selagi tiada membawa kepada keburukan dan fitnah, teruskan berbelog OK! Tenangkan diri seketika di Blog Relaks Minda...hehe

    BalasPadam
  6. salam kak..
    hmm.. kes unfollow ni pun dah selalu jadi kat cma jgk.. malas nk amek port.. terpulang pd diorg..

    tp yg nk canang segala bagai tu yg x best..
    hmm sabar je lah kak..


    cma okey je.. :)

    BalasPadam
  7. hehehe....sabar ya...org ni macam2... tak per...kita suka singgah sini...jamu mata nga manik2 tu...cantik!!!

    BalasPadam
  8. mungkin manik awak ni lebih bercahaya kot... hihihi

    BalasPadam
  9. Abaikan jer lah. Ramai jer yg nak follow PB.

    BalasPadam
  10. kak, jgn amik serius sgtla...manusia ni mn ada yg sempurna..heee

    BalasPadam
  11. Ala kak, patah tumbuh hilang berganti..blog akak kan, sepatutnya sukati akak la nak cita apa pun..sy pun blh follow blog akak ni sbb cita manik la penyebab utamanya:)

    BalasPadam
  12. hurmm...so far kenal pinbiru takde pun apa apa yang mengguris hati...
    biasalah tu, tak suka ngan orang yang paksa follow pastu kita tak follow terus unfollow...berblog biar kena caranya...blog dengan ikhals...

    dan kunjung mengunjung...kan seronok tu...

    BalasPadam
  13. Kak,xper 1 org x suka akk..tpi 10 org x suka dia...biarkan kak...:)

    BalasPadam
  14. salam..saya bukan jenis macm tu..xtau la org tu jenis camne..
    hehehe...

    BalasPadam
  15. sabor jela ...biasa org ..kite mana tahu hati dia..xpe2 jgn susah hati..meh kawan ngan cik dah pulok...

    BalasPadam
  16. memang ada orang yang spesies macam ni kak... x yah lah nak pening2 fikir pasal orang macam ni...satu unfollow ramai lagi yang nak follow kak...

    manusia ni memang x pernah puas, orang buat itu salah, orang buat ini salah... rasanya macam dia aje yang betul yang perfect... take them as orang yang rendah IQ and don't stoop down to their level... abaikan ajer ek... yang penting ramai lagi orang sayang akak...

    BalasPadam
  17. so far xde ape2 pun entry yg wat sentap2..mcm biasa punye entry jer..hurmmmm, sabar kayh..kadang kite xtau hati org mcm mana..xpe la, ilang satu datang 10...hehehehe

    BalasPadam
  18. manusia ni hatinya kita tak pernah terduga kak. saya lagi pernah buat entri kat blog pasal saya godek2 FB. tup2... hamba Allah (darah daging saya sendiri) upkan status komen apa yg saya tulis kat blog tu kak... tak dpt bayangkan camna perasaan saya masa tu. sampaikan saya unfreind, dia add friend semula. saya balik kg.. cuba taknak tegur dia... dan mmg habitnya suka up status yg buat saya mual nak baca...

    BalasPadam
  19. Salam PB takpe bior lantak org mcm tu, gasak le dia..Yang pnting dia bukan bagi kita makn pon Sekian

    BalasPadam
  20. sabar ye kak ..=) . Janji Allah suka kita.. manusia ni kalo dah x suka kita, n ak buat camne kan.. maafkan je la org yg POYO.. hehehe

    BalasPadam
  21. jgn kecil hati yer dear. For KA blog ini ok aje, Lain org lain pemikirannyer... so let it be lah!

    BalasPadam
  22. Ishhh...peduli le olang nak unfollow ke idak...ramai lagik kawan2 ni hah.....ni hah...ssi Jebat pun ada hah....ahakz....ahakz.....

    BalasPadam
  23. lebih baik jangan fikirkan seorang yang tak sukakan kita,fikirkan yang masih ramai lagi yang sukakan kita...elok berfikiran positif sentiasa...tak yah serabutkan minda memikirkan hal seorang sahaja...

    BalasPadam
  24. Nak follow ke, nak unfollow ke, hak masing masing...tapi saya setuju bahawa, kalau nak unfollow tu, buat senyap senyap sudah, jaga hati & perasaan org..itu yg penting...unless mmg dah ada niat(kalaulah) mmg nak bagi org itu org ini terasa, maka saya tak boleh nak komen..Yg penting, kita berblog, ber-FB utk tambah kawan, dan kalau boleh, buat pahala...Kan? Jgn risau risau, jgn sedih...kecil aja ujianNya tu...

    BalasPadam
  25. alahaiiiii...orang nie macam2 cik pen biru...xmoo kawan sudah tapi jgn ngata2 belakangkan, sungguh kurang ajor! awak kawan ngan kita je lah yerr...ala cayang bucuk-bucuk masyam...

    BalasPadam
  26. Ermmmm...orng macam tu pun wujud kan donia ni. Abaikan ajer lah penbiru...

    BalasPadam
  27. jgn fikir negatif kak..akk pikir yg positif,myb dia cemburu dgn kebahagian dan keselesaan hidup akk..biarkan kak..dia unfolow akk pun x mencacatkan blog akk pun..:)

    BalasPadam
  28. satu pergi..10 mari. tk payah fikir lah pasal dia TUUUU...

    BalasPadam
  29. Macam ni pun ada ke.. Apa la. Siap nyatakan lagi tu kenapa nak unfollow orang. Kan dah kecikkan hati orang.

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...