Selasa, 3 Januari 2012

DiGi - GALAXY NOTE ATAU IPHONE 4S

Assalamualaikum..

Hari ni aku nak share keinginan aku yang teringin nak menukar handphone Nokia sabun aku yang dah 5 tahun aku guna..saja le gatal-gatal tangan aku surf web DiGi Online. Wah..harganya memang murah sebab pakejnye tu adalah termasuk gadjet dan line (phone, internet dan sms dll). Memang murah la kan kalau sebulan bermula dari pakej RM48 je..sebab kalau pakai line biasa dengan handphone sendiri pun sebulan bilnya boleh mencecah ratusan ringgit.

Aku ni pun godek-godekla tengok web tu. Satu persatu pakej aku tengok. Last-last hati tersangkut dengan 2smartphone yang very uptodate (kat Malaysia jer la..kalau kat Singapore dah lapuk dah)..iaitu Samsung Galaxy Note dan iPhone 4S....menggigil je tangan aku tengok. Bukan aku nak pakai sebab nak tunjuk lagak tapi disebabkan mudah aku untuk buat bisnes online dan berblog..ngeeehehehe..

Jom kita tengok harga smartphone yang dijual oleh DiGi..


Inilah senarai harganya ,...murah dan dijamin Ori !

Mula-mula aku tengok iPhone 4 S....RM88 sebulan..ok lagi la..tapi kalau dapat lagi murah lagi ok...

Yang ni Samsung Note yang latest..Murah kan? Untuk kontrak selama 2 tahun ..

Samsung Galaxy SII..yang ni best sebab siap ada Free Gift lagi tapi ada beberapa kekurangan kalau nak compare dengan Samsung Note padahal harga sama je..

Setelah ditenung dan direnung, aku nyaris-nyaris je nak beli terus. Tapi tetiba jer aku teringat, macam mana pulak dengan coveragenya?? So aku pun godek-godek la web tu untuk tengok coverage..


Mula-mula tengok coverage untuk line phone biasa EDGE..nampaknya tompokan kuning tu jelas kelihatan di kawasan pesat jer...*aku dah mula kerut dahi..

Lepas tu aku tengok coverage untuk 3G..tompokan kuning yang sudah kehijauan tu makin mengecil saiznya..*aku mula garu dahi
And lastly coverage untuk broadband..ini memang penting untuk penggunaan internet..tompokan hijau muda dah menjadi hijau terang dan terus mengecil..hanya beberapa tompok saja..*aku tepuk dahi..

Oleh yang demikian, lupakanlah hajat nak beli dengan DiGi..kalau setakat smartphone canggih tapi hanya boleh call dan sms je, baik aku terus pakai je Nokia sabun berline Maxis aku ni..walaupun buruk tapi at least aku boleh post entri kat blog. Apa nak buat kawasan aku (Kepala Batas,Kedah) jangan kata 3G..EDGE pun tarak..ayooo..

Harap-harap DiGi dan orang kuningnya tu akan sampai ke kawasan aku secepat mungkin. Aku pun nak pakai jugak benda canggih tapi kalau line hampes nak buat hapa.Adeus!!!

*terus menggodek Nokia sabun dengan bangga




20 ulasan:

  1. heheheh..nsib bek akak post pasal coverage kunin ni...ingat nk amik jugak dahhh..(selamat dahi saya dari ditepuk2) kekekeke...=p

    BalasPadam
  2. Cik Marikh..tula pasal..kawasan akak xde line langsung..rugiiiii

    BalasPadam
  3. kalau nak berbisnes..phone canggih camni memang sesuai.. lebih mudah nak on9 kat mane2 pon kan..luas sikit mate memandang kan..:)

    BalasPadam
  4. maklong pun teringin nk tukar n73 maklong tu.. tapi bukan kepada hp yang canggih manggih ni.. tak tahu nak guna.. sian maklong kan..huhu..
    nak yang nokia jugak tapi yang agak terkinilah kan..

    BalasPadam
  5. aty_fared..tetap tak boleh pakai sbb kwsan sy takde line digi

    BalasPadam
  6. mak long, ana pun suka nokia.tp yg ni harga sekali dgn line, murah tapi ttp tak boleh guna jugak

    BalasPadam
  7. hp hari canggih 1-2th dh lapuk tu yg malas nk layan tu.

    BalasPadam
  8. sya dari dulu sampai sekarang masih setia dgn maxis & hp nokia...

    BalasPadam
  9. kalau teringin nak pakai boleh je..upah penat badan kerje..beli hp mhl sikit

    BalasPadam
  10. myaishahhafiz..sma la kita..mula2 nokia 3310..

    BalasPadam
  11. zakia, boleh pakai smartphone, cuma line jer tak boleh guna digi

    BalasPadam
  12. kalau tgk semua tu memang sy teringin..budget xcukup ag nak tukar..haha..setia pada yg satu nie la dulu

    BalasPadam
  13. hmm...digi mmg antaro yg offer pakej yg paling murah..tapi coverage tak brp nk menyeluruh lagi...

    BalasPadam
  14. pen biru.. saya pun ambik kontrak yg sama gak tp bukan hp yg latest tuh.. okla sebab KL digi line dia laju gak.. especially bila kat rumah.. terbaek!!

    BalasPadam
  15. harga memang menarik habis. tapi coverage pulak tak ok. hubby pun pakai digi tapi seb baik sini ok

    BalasPadam
  16. Tiramisu..ye la..sabar bagi cukup bajet..heheh

    BalasPadam
  17. papa mifz..frust jugak tu.org yg kat pokan bosa ajo yg dapek..kito yg kat utara ni..hmmm

    BalasPadam
  18. chekgu azrine..untungla org dok area kl,penang n jb..sana coverage mmg best

    BalasPadam
  19. umh aku mmg xdak digi..kalo celcom n maxis adala...huhu..mmg xleh lgsg nk pakai digi la nmpknya..aku ingat nk amik pakej celcom iphone 4s sbb aku mmg dh pakai celcom...tgkla ada rezeki bln ni cmnana nnti..huhu..tggguuuuuuuu..

    BalasPadam
  20. tula..sp pun takdak line nikan pulak kepala batas..sipi2 pun tadak..hhuuuh..mimpilah aku

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...