Rabu, 4 Januari 2012

2 TAHUN SUDAH...

Assalamualaikum..

Hari ni , 2 tahun yang lepas aku bertungkus lumus mengangkat, membungkus, memindah , menyusun dan mengemas barang kerana aku berpindah kerumah baru yang aku beli hasil dari keringat aku sendiri tanpa melibatkan sesiapa. Syukur! Pada usia 28 tahun aku berjaya mendiami rumah sendiri. Rumah yang aku beli masa berumur 25tahun..lambat benor siapnye.

pinjam dari pakcik gugel:..jika ini saja yang kita mampu, syukurlah apa yang ada, asalkan hidup tak dibelenggu hutang!

Dan kegilaan untuk menghias dan merenovate rumah sudah habis dan telah pun berlalu. Masa mula-mula nak masuk dulu, memang macam orang gila. Itu nak buat , ini nak buat. Dah lama-lama duduk, rasa gila tu dah kurang. Cuma memaintankan apa yang ada..

Hari ni, genab 2 tahun aku berpindah ke rumah aku. Yang paling best, sepanjang 2 tahun aku dok kat situ, baru malam tadi blackout hampir 1 jam..Sebelum ni paing lama pun setengah jam, itupun sekali je jadinya. So malam tadi tidor dengan kepanasan....itu jer nak diceritakan. Adeus!!!

23 ulasan:

  1. hahaa..kesian awak.. takde api ni mmg hazab la.. semua tak blh buat

    BalasPadam
  2. klau x der elektrik memang azabbb, satu benda pun tak bleh buat,

    syukur dkt 2 thun sya pindah umah baru nie belum pernah elektrik terputus

    BalasPadam
  3. asalkan dh ada rumah sndiri kita dh lega kan..

    BalasPadam
  4. mengimbau kenangan ye kak? bpeluh la akak tido mlm td eh hehe

    BalasPadam
  5. chekgu azrine..ni lah 1st time takde karan selama itu..huishh

    BalasPadam
  6. myaishahafiz..ada jugak jd tapi sat2 je..tak sampai 2minit dah ada balik,mlm tadi yg betol2 lama

    BalasPadam
  7. rina cik betty, yerla syukur la kan

    BalasPadam
  8. munnafendy, panas tapi takdela berpeluh sbb ptg kemarin ujan..so ada lagi angin sejuk tu..heheh

    BalasPadam
  9. alhamdulillah muda2 dah ada rumah sendiri.klu sy dah rasa lega..tp sy smp skang takde rumah sendiri lg..belum rezeki...:)

    BalasPadam
  10. assalamualaikum...sesekali panas x apa kan ...bersyukur ngan apa yg kita ada skg ni...:)

    BalasPadam
  11. best kan dah ada umah sendiri... =)

    BalasPadam
  12. hahahaaa...akak! dkna ingat akak nak bagi cerita yang sedih sampai meleleh air mata...tapi...tapiiii..endingnya buat dkna geram!! hikhikkkk...

    dengan mata yang terkebil kebil baca setiap patah perkataan..ish!! tidur dalam kepanasan je....heheeeeeeee

    BalasPadam
  13. mama maszull..nasib baik ptg semlm hujan..takdela panas sgt, tapi panas la jugak.heheh

    BalasPadam
  14. ikatankasihku..memang best ada umah sendiri, bulanan mahal pun takpe sbb dh jadi harta sendiri

    BalasPadam
  15. dkna..saja bikin kecoh.hikhikhik

    BalasPadam
  16. tahniahlah...kancil dah umur dekat 40 pun belum lagi memiliki rumah sendiri

    BalasPadam
  17. papa mifz pun insyallah tahun nih masuk rumah sendiri..pening kepala gak memikirkan nye...masuk rumah baru kan byk pakai duit...huhu

    BalasPadam
  18. pernah skali umah black out 2 jam kot waktu malam.. masa black out tu dok sibuk fikir esok mcm mana nak p keja dgn baju tak dapat iron..he he

    BalasPadam
  19. ana..
    percaya tak.. maklong pernah tinggal rumah macam dalam gambar tu.. kalau rasa2 tak percaya.. kena jugaklah percaya.. sebab ianya benar belaka.. kalau maklong terus tinggal dirumah yang seperti itu.. maka kita tak berkesempatan untuk berkenalan..huhu

    BalasPadam
  20. kancil..untung keja gomen ni..nak buat loan umah mudah.tapi kena buat time umo 20an..baru untung, at least tak ganggu duit pencen nanti kalau lambat beli umah..insya Allah,nanti ada la rezeki kancil tu.

    BalasPadam
  21. papa mifz..serius cakap, nak masuk umah baru, kat tgn koman2 kena ada 20k..tak caya, tgok aje lah nanti

    BalasPadam
  22. norh..hahahaha..time tu kita kena gunakan idea nk buat cmna, klau x, pkai bju kedut la jwbnya..hehehee

    BalasPadam
  23. mak long, klau zaman dulu, ana pcaya,mak long kan asal felda, lagilah ana pcya.bukan mudah warga2 felda nk hidup senang cm hari ni kan mak long?..apapun kalau takdir kita kena kenal, kita tetap akan kenal, mungkin terjumpa kt mana2..kan..kan..kan..

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...