Rabu, 11 Januari 2012

RINDU RENDANG

Assalamualaikum..

Aku tak de citer sebenarnya sebab aku dalam mood malas nak cerita. Tapi entri korang semua aku baca cuma aku malas nak komen. Dalam kekusutan sebenarnya kebelakangan ni.

Dalam keadaan jiwa kacau ni tetiba aku  terasa nak sangat makan rendang dan lemang.. teringat betul...

Ini rendang openhouse raya lepas...

Rendang ok la boleh buat sendiri..tapi lemang tu..aduhai...tempat yang aku selalu beli tu hanya dibuka time musim perayaan jer...bila habis raya, tutupla ia..Nak beli yang segera tu tak best. Rasanya tetap tak sama dengan yang bakar..nak bakar sednri rasa tak berbaloi pulak, lagipulak aku tak penah bakar lemang...

emmmmmmmmmmmm....ok lah.itu jer nak bebel pun. Tak de mood lah!

18 ulasan:

  1. kt pasar malam kadang2 ada.cuba carik tgok..:)

    sabaq..klu jiwa kaco zikir byk2.hehe..

    BalasPadam
  2. puan kutu..huuhuu..nantila kena cari jugak..dah termimpi2 ni

    BalasPadam
  3. kengkadang sy pon jadik cam kamu..boring..malas nk update..jenjalan baca entri kwn je tp x komen..


    lemang..mm memang susah lah nk carik time gini

    BalasPadam
  4. beli ngan buat mana nak sama.tapi nak buat tu yang ya ampun...malehnyer kan..hahahaha

    BalasPadam
  5. kalau tak ada lemang,dengan roti pun ok..

    BalasPadam
  6. makan hati saya tengok rendang tuh...ish2...sedapnya..

    BalasPadam
  7. Mengancamnya rendang ni..

    Hmm.. mengidam nampaknya.. Wah dah tukar ke domain.. Tahniah ye..

    BalasPadam
  8. Rina cik betty,mmg klau dh mood malas ni,nk tekan 1 huruf pn berat je

    BalasPadam
  9. Ikatankasihku yela.Xberbaloi behempas pulas smta2 nk bakar lemang klau takat sebatang dua je.Huhu

    BalasPadam
  10. layan dulu mood tu puas-puas, nanti datanglah balik semangat yang lebih positif....:)

    BalasPadam
  11. Cinnamon..Ish...Tak bolehla..Kena lemang jgk.Huhu

    BalasPadam
  12. Chekgu azrine,hehe..Nanti sy buat rendang hati.Sma2kita mkn hati.Hehe

    BalasPadam
  13. Nur nba..Dh lama dh tukar domain.Hehe

    BalasPadam
  14. maklong pun teringin nak makan rendang.. tapi lemang tak teringin.. tapi malasnya nak masak.. kan ana kan..

    BalasPadam
  15. Mak long..Hehe..Kan..Kan..Mmg ana pn malas,bz dgn manik je.Hehe

    BalasPadam
  16. Kak amie..Yela kan,layan mood ni dlu puas2..Hmmm

    BalasPadam
  17. Zaman moden ni, yg bakar lemang dlm oven pun ada.. cuma nak cari buluh satu hal la pulakkan?

    BalasPadam
  18. zefa..aduhai malasnya pokok buluh pun lama tak hampir..apalagi nak p tebang..ekekek

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...