Rabu, 14 Disember 2011

SARAAN BARU PERKHIDMATAN AWAM - SBPA

Assalamualaikum...

Ramai yang bertanya kat aku, macam-macam soalan berkenaan SBPA ni. Ada yang tanya berapa gaji baru diorang wlaupun pada hakikatnya aku sendiri tak tahu berapa gaji baru aku sebab Jadual Sifir Gaji  yang dikeluarkan JPA belum sampai lagi (setakat hari Jumaat lepas) pada Akauntan Negara  Putrajaya. Ada yang tanya syarat itu syarat ini..dan macam-macam soalan. Oleh kerana panjang ceritanya, tak dapatlah aku nak huarai satu persatu kat sini. So pada yang berkenaan, boleh download pekeliling yang berkaitan dengan SBPA ini iaitu Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 11 Tahun 2011 <--- Klik link ini.





Klik gambar di atas untuk terus ke capaian pdf..sebelum itu pastikan pc or lappy korang ada perisian Adobt Reader ok.
  
Semua persoalan akan terjawab di situ. Pekeliling setebal lebih 80mukasurat ni tak mungkin dapat aku paparkan di sini.

Dan jika masih ada yang tak berpa faham lagi, maklumlah bahasa pekeliling ni memang buat orang pening..korang boleh call hotline ini:

Talian Hotline SBPA Akan Mula Dibuka Dari 13-30 Disember 2011, mulai 8.30 pagi - 4.30 petang (hari bekerja)



Kategori PertanyaanHotline
Dasar Perkhidmatan
Kenaikan Pangkat dan Prestasi
Penempatan/ Pertukaran Peg. Gunasama
03-8885 4313
03-8885 4010
Peperiksaan PROSPEK03-8946 4547
03-8946 4548
03-8946 4574
Pencen dan Persaraan03-8885 3293
Pembangunan Organisasi (Perjawatan dan Skim Perkhidmatan)03-8885 3072
03-8885 3283
Elaun
Kemudahan Cuti / Perubatan
03-8885 3232
Lain-lain Perkhidmatan03-8885 3201
03-8885 3227

Kategori PertanyaanHotline
Dasar Perkhidmatan
Kenaikan Pangkat dan Prestasi
Penempatan/ Pertukaran Peg. Gunasama
03-8885 4313
03-8885 4010
Peperiksaan PROSPEK03-8946 4547
03-8946 4548
03-8946 4574
Pencen dan Persaraan03-8885 3293
Pembangunan Organisasi (Perjawatan dan Skim Perkhidmatan)03-8885 3072
03-8885 3283
Elaun
Kemudahan Cuti / Perubatan
03-8885 3232
Lain-lain Perkhidmatan03-8885 3201
03-8885 3227



Ok..itu je yang dpat aku bantu korang..untuk ringkasan pekeliling ni, aku sedang usahakan bagi memudahkan pemahaman korang..Adeus!!!

10 ulasan:

  1. assalamualaikum Pen Biru...alamak mama x termasuk dlm golongan kakitangan kerajaan la jadi x payah la nak on-line..:)

    BalasPadam
  2. wlkmslm mama..heheheh..tula, kena buat jugak entri utk org2 yg bertanya..kekekekek

    BalasPadam
  3. kadang2 malas nak pening.. kalau betul gaji naik banyak..alhamdulillah.. kot mana pun naikkan...hehehe

    BalasPadam
  4. sy malas nak amik port sgt..sebok ke tak sebok kompem naik jugak.tggu jer nti.pening nak baca semua tu.hehe..

    masih mengamalkan RELEX.haha..

    BalasPadam
  5. info berguno pado yg tercari cari tuh...

    BalasPadam
  6. Chekgu azrine,mmg pening bca bnda ni.Publish pn atas pemintaan.Huhu

    BalasPadam
  7. Papa mifz,memang beguno sesangat

    BalasPadam
  8. Puan kutu,tula pasal sy publish kt sini ,Sbb sy xmau pning2,bg depa je la baca sndri.Hahaha..Relax ar!

    BalasPadam
  9. keja gomen terjamin masa depan

    BalasPadam
  10. abghani.alhamdulillah..itupun masih ada yg tak tau bersyukur

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...