Rabu, 27 Jun 2012

AKU BENCI KAKI BODEK

Assalamualaikum.

Terus terang aku not in mood hari ni. Semuanya gara-gara meeting semalam. Walaupun dah lama aku simpan benda ni, hari ni aku kena luahkan jugak.

Kat ofis aku ada 1 makhluk tuhan ni. Hidup dia memang kuat bodek.. Yang teramat-amat melampau dan hingga membawa ke situasi kurang ajar. Dia tak boleh tengok orang lebih dari dia.. Sudahla kaki bodek, suka pulak kondem orang itu, kondem orang ini, cari salah orang, macamlah dia betul sangat dan pandai sangat.

Dah tu pulak, suka sangat menonjolkan diri yang tak seberapa tu dalam kata lain "GIAT" ya amat!. Apa saja aktiviti jabatan walaupun tidak melibatkan dia, dia akan offer diri untuk terlibat. Sehinggakan dimana-mana sahaja ada saja muka dia. Gila glamer namanya.

Hari pertama bos baru sampai, awal-awal pagi dia dah masuk bilik bos. Nak perkenalkan diri la tu. Bodek! Sedangkan pegawai lain takdela pulak menyibuk macam tu walau pada hakikatnya sepatutnya diorang yang kena buat macam tu. Dia ni bukan lah pegawai besar pun. Boleh dikatakan ke tanah tak jejak, ke langit pun tak sampai.

Aku memang hangin dengan dia. Menyampah ! Boleh dikatakan setengah dari pejabat ni terutama orang yang dah lama berkhidmat macam aku ni. Cukup kenal sangat perangai dia. Orang yang baru yang tak tau apa-apa memang la suka dia sebab lagaknya alim la sangat!

Dulu kawan aku sampai mintak tukar keluar dari jabatan ni hanya kerana dia. Dia sanggup jadi urusetia itu dan ini, tapi kerja dia, dia sub kan pada kawan aku ni. Sampai kawan aku ni tertekan. Nak kata takmau buat pun, dah sipolan tu menebeng tepi kawan aku ni, meja kawan aku, dah jadi macam meja dia. Last-last , sipolan tu jugak yang dapat nama. Yang pulun buat kerja tadi??? hanya kami yang berada disekelilingnya sahaja yang tahu bertapa azabnya kawan aku tadi.Dan sekarang dia dah selamat di pejabat baru.

Lagi 1, dia ni sedap-sedap mulut mempertikaikan kesibukan kawan-kawan aku dalam 1 unit ni. Aku dulu 4 tahun dalam unit tu. Aku tau betapa sibuknya. Boleh dia kata dalam meeting semalam "Saya tak boleh terima alasan yang depa ni sibuk sangat!"..aku rasa macam nak lempang.

Kalau dah tak pernah duduk ditempat orang, janganla sedap mulut pertikaikan kesibukan orang. nak tunjuk pandai kat bos baru la tu..eeeeeeeee...menyampahnya. Dah tu pulak, dengki dengan orang pasal parking kereta. Apa masalah dia aku pun tak tau sedangkan isu parking kereta tu dah selesai bulan April lagi. Dia sengaja timbulkan isu lama sebab tak puas hati. Memang kurang ajar.

Semalam memang aku fire dia dalam meeting sebab aku dah panas telinga dan hati tengok perangai dia yang suka mengganggu orang dan kuat membodek. Harap ketayap je ada atas kepala. Hati perut busuk macam bangkai!

sudah2..aku dah malas nak tulis..sebab aku rasa nak muntah dengan manusia tu

bye!

8 ulasan:

  1. tarik napas kak....istighfar...
    sabar kak...sabar.

    BalasPadam
  2. pen biru.. sabar ye.. biasala..mana2 tmpt memang ada je orang cenggini..macam kat sekolah saya..cikgu pun ada perangai cenggini.kakii ekon kot!!

    BalasPadam
  3. Marahnya. Ini betul2 marah ni. Sabar ye awak...

    BalasPadam
  4. sabar ye kak...saya pun tak suka kaki bodek ni..

    BalasPadam
  5. saya yang baca ni pun geram ngan perangai org tu...ape da...macam ini org pun ada ke??

    BalasPadam
  6. akak sabar okeh..hope ok je..macam2 perangai org skunk nie..sory lama tak komen sini::)

    BalasPadam
  7. assalamualaikum pen biru...sabar2 yer mungkin ada balasan atas apa yg telah dilakukn nyer tu...:)

    BalasPadam
  8. memang boleh hangin dengan org cam gini..saya pun benci dgn org kaki bodek lepas tu keje tak la pandai mana...pandai cakap je...mencik la...hehehhe

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...