Rabu, 21 September 2011

BUNGA LABUCI DAN MANIK TABUR - 6

Assalamualaikum..

Lagi cerita manik.hahah..lantakla korang suka ke tak..heheh..Ini baju pelanggan yang aku tak sanggup nak tolak. Dalam berpantang-pantang 26hari bersalin pun dah tercegat kat depan umah aku..nak tolak pun tak sampai hati..terima ajelah..

Jom tengok..

 Ini baju pelanggan aku..dia buat kat tangan je..

 Ini baju anak dia..agak susah nak jahit..sebab baju budak. Tangan pun kecik..so bunga pun terpaksa dikecikkan

 Ini dari tepi..

Ini dari depan..

Design untuk pelanggan aku dan anaknye ini aku buat sama je, cuma saiz bunga dikecilkan sikit supaya ngam2 dengan tangan, dan pearl untuk pelanggan , aku gunakan pearl besar dan untuk si anak aku gunakan pearl yang kecil..itu jer bezanya..

Ini juga merupakan baju yang terakhir aku siapkan 2 hari sebelum raya..Memang aku pulun gila, 2 baju dalam masa 48jam tanpa henti..memang kerja gila.

So , itu je untuk design kali ni..Nampaknya untuk tahun ni je, aku terima 2 pasang baju dari pelanggan yang berlainan, tapi baju diorang kaler biru muda..tahun biru agaknya..apa2 pun aku berharap agar pelanggan aku ni berpuas hati dan tak serik untuk mengupah aku lagi..Adeus!!!

Nak tengok lagi?...Manik Part 22

8 ulasan:

  1. salam ....wahhhh byk nyer labucinya....liplap lg...:)

    BalasPadam
  2. salam mama..nak buat cmne..byk2 benda, bunga labuci jugak yg org minat..heheh rezki2

    BalasPadam
  3. letak kt kaki suar jean cantik agaknya

    BalasPadam
  4. abghani..ada ke org nak pakai?

    BalasPadam
  5. yang ni pon cntik...msti yg ni mahal lg kan dr bunga lawang tu...kretip sggh pen biru ni..

    selalu klu camni..bape plak..??

    BalasPadam
  6. yg ni tangan aje, RM80 cmtu.bergantung kpd berapa byk/jenis/kaler labuci yg digunakan..awak boleh refer tips cara sy kira hrg mengupah kat link ini http://penbirumenulis.blogspot.com/2011/09/tips-mengira-upah-menjahit-manik.html

    BalasPadam
  7. very nice colour u have here. kalau nak buat kat kaki baju sekali boleh tak ana?

    BalasPadam
  8. boleh.tapi tak digalakkan sebab takut tersangkut jee

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...