Isnin, 29 Julai 2019

SCAMMER KASTAM

Assalamualaikum

Scammer lagi. Ini perkongsian dari FB Emai Bakri .


Scammer Detected!!! 😠😑

Please alert guys. Ini antara orang² yang menipu menggunakan nama #JabatanKastamDirajaMalaysia. 

Kronologi:
Berkenalan dengan Abu Bakar melalui Facebook. Start conversation messenger @ 08.05.2019. minta no wasap katenyerrrr. 🀨

09.05.2019 - si Amsyar Chong ni bagitau nak shopping raya. (Dah kenapeee ko nak shopping ko hapdet laki aku) 🧐

10.05.2019 - Amsyar Chong ni hapdet dia otw p shopping mall. (Lupa pulak sis mau ambil gambar shopping mall dia pegi tu dr hp laki sis) πŸ˜‘

petang tu dia hapdet barang yang kononnya dia beli untuk husband sis. (Mewah benoooo)

Dan lagiiii...katenyerrr dia ada masukkan $40,000 dalam parcel tu. (Duit raye ker tuuu) 🀭

Malam tu dia pos by "Air Courier Logistics".

11.05.2019:

Magic part: pagi ni jam 9.14am wakil courier tu bagitau parcel dah sampai dan husband saya ni kena bayar RM2500 untuk bayaran delivery, "custom clearance" & caj² lain. (hurmm weird. Selama ni sis beli barang² dr oversea xda juga kastam minta bayar) πŸ€”

Setiap 5-10 minit dorang ni hapdet suruh cepat² bayar supaya cepat la konon parcel tu dihantar. 

Pastuuuu.....(mula² ni si wife xda tau kes ni. Sampai laaa yg pihak scammer ni balik² minta bayar cepat baru dia keluar bagitau/tunjuk sama wife)

Wife: jangan bayar!! Eh..sudah bayar ka? 😳

Husband: belum.

Wife: bagus. Jangan bayar! Scammer tu. Bulan² posa ni pun sibuk mau menipu duit orang. Sakit pulak hati kiterrr!. 🀬😀

...apa² urusan berkaitan dengan Jabatan Kastam Diraja Malaysia, sila JANGAN MALU BERTANYA atau hubungi PEJABAT KASTAM terdekat. Please...πŸ™πŸ™πŸ™

#sharingiscaring
#bealert
#besmart

Oh! Ya...lupa bagitau...fb dia "Amsyar Chong" tapi xda payah la cari sbb dia sudah delete. 🀭🀭🀭

Antara perbulanan scammer dengan mangsa

011-1700 0921 tu konon nombor staf kurier
+1(518) 217-6698 tu nombor scammer


Detail lain
No.Akaun : 5801051552 Hong Leong - Zaiton Binti Abdullah

Airway Bill tipu..

Resit bayaran kos pos palsu


Ok..muka hensem perangai ahli neraka..Makanlah rezki haram tu..bagi anak bini makan..takguna punya orang!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...