Rabu, 8 Mei 2013

HARI INI PUNYA CERITA..LETIH!

Assalamualaikum

Hari ni paling kelam kabut dalam hidup. Letih rasanya. Aku tak tau nak klasifikasikan sebagai apa...

Kisahnya semalam aku dapat surat panggilan temuduga untuk kenaikan pangkat sebab dah pass exam 2 tahun lepas. Punyalah lama menunggu akhirnya dapat jugak..Excited gila bila dapat surat..sekali buka je surat tu..alamak..tarikhnya 22 Mei ini..aiseymen..tarikh tu aku tak ada kat Malaysia ni. Nak bawa diri jauh-jauh ..tiket dan visa semua dah siap. Takkan aku nak batalkan..

Ok tak pe aku buat keputusan nak minta temuduga tu di awalkan. Oleh sebab masa tu dah pukul 6 petang..mana ada orang nak sambut call aku maka aku pun mula la mencari folder sijil-sijil aku tu hilang entah kemana. Puas aku mencari. Habis aku geledah 1 rumah...cobaann...

Semua tempat aku dah cari..sah lagi sahih memang dah hilang. Mati aku. Pikir punya pikir..okla aku kena mohon salinan dengan Lembaga Peperiksaan Malaysia.

Godek-godek internet tengok web dia..ayooo ambik masa 1 minggu pulak..oleh demikian terpaksalah aku minta tangguh lepas aku balik dari luar negara...adoi....cobaann....

Ok..settle 1 masalah.fiuuuuuuu...




Hari ni sampai je ofis cepat-cepat aku call SPA..bahagian pengambilan..dari 9.00pg aku call dekat-dekat pukul 10 baru berjawab. Yang lain tu ringging aje. Pelik betul aku.. Kalau nak di ikutkan pekeliling tatacara menjawab telefon adalah mesti kurang 3 kali ringging atau 10saat.. ini aku kira-kira dah 300kali ringging dah ni..bab saat jangan ceritalah..tak terkira. Bermacam-macam nombor aku dail sampai aku terpaksa duduk dalam bilik operator...cobaann..


Dah dapat cakap..1 masalah lain pulak..kalau aku nak tangguh aku kena datang ke Putrajaya untuk temuduga sebab yang di Kedah dah habis.. .. Ya Allah..cobannnn....

Nak tak nak aku kena terima juga sebab kalau tak memang melepas aku.. So aku decide ambik tarikh 6 Jun..iaitu seminggu lepas aku balik dari luar negara..itu aje tarikh yang ada dan yang dia bagi..

Selesai..lepas tu pulak tunggang langgang aku mengarang email rayuan dan surat nak minta salinan sijil...

Letih gile hari ni..macam-macam cobaan..

Kalau tak berjaya jugak temuduga ni..memang Allah nak uji aku la..Dengan nak kena beli tiket ke KL lagi..silap-silap aku drive aje. ...cobaann...

3 ulasan:

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...