Sabtu, 15 Februari 2014

HONEYMOON @ PERHENTIAN - PART 5

Assalamualaikum..

Sambung bab berendam semalam.. mula-mula tu aku lepas makan, lepak bawah pokok kelapa..tepi pantai..aku ajak suami mandi..dia malas sebab orang tak ramai yang mandi..geram punya pasal..aku heret jugak kelaut..last-last dia yang tak nak naik darat..syoknye berendam..ikan comel-comel datang dekat..betis suami aku dicuit-cuitnya..aku tak dapat nak ambik gambar ikan tu sebab kamera aku letak tepi pantai belakang batu..nak bawa kelaut aku takut jatuh sebab aku lupa bawak  casing water resist tu..lagi pulak, kami berjalan jauh ke tengah laut..air cetek sampai paha je..ada tempat yang sampai lutut je.. apalagi kami bersila atas pasir tu..air sampai dada..best gile lah!

Seingat aku masa tu hanya aku , suami dan ada la 2-3 orang mat saleh yang ada dalam laut..yang lain semua berjemur macam sotong kering tepi pantai.. Suami aku kata dah lewat ni..pukul 3..memang hangit gile lah 2-2 orang..Kalau diikutkan ada pakej untuk scuba diving. Pihak Ombak Resort akan bawa pengunjung ke lokasi strategik untuk diving.. aku yang tak nak sebab aku tak pandai berenang..aku tau berendam je. So aku dan suami diving ala-ala katak je kat pantai cetek.

Ikutkan hati..aku tak nak naik ke darat lagi,, tapi karang terbabas zohor pulak..makanya..aku pun naiklah ke darat..balik ke bilik..dan buatlah apa yang patut...pastu..kkroohhhhhhhh zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..

Punya sedap terlena, sedar-sedar dah pukul 6..cepat-cepat Asar..pastu aku dan suami berjalan ke jeti sebab nak tengok matahari terbenam katanya...Maka jomlah saksikan apa yang sempat aku rakamkan..






Terbenam je matahari, kembali ke bilik ..lepas maghrib, kami terus ke cafe..malam ni disajikan menu barbeku.. Inilah menunya..seperti biasa memang sedap. Korang kena datang sendirilah dan cuba. Cuma aku harap masa korang pergi nanti, biarlah tukang masa yang sama macam masa aku datang..kang korang pergi kena tukang masak lain..masak tak sedap ke..korang nanti komplen..apa punya pen biru..macam ni pun kata sedap ke...

untuk menu ni aku cuma harapkan agar diberi set cutlary yang sesuai..maksud aku bagilah sudu makan sebab set ni tak diberi sudu..ada pisau dan garfu aje..bayangkan aku menyuap nasi guna garfu..perghh..sungguh mencabar kesabaran dan kelaparan!

Kan?...aku jugak yang kena..ok..esok ada sikit lagi..Adeus!!!

2 ulasan:

  1. cantiknya gambar sunset tu.. aiza tak pernah lagi sampai di pulau perhentian..

    BalasPadam
  2. subhanallah...cantik nya sunset

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...