Ahad, 29 Julai 2012

KAREMEL GULA HANGUS SENANG

Assalamualaikum..

Aku rasa aku takde cerita lagi bab makan dalam blog ni. Sebabnya ?? Aku tak de menu menarik. Pada aku, puasa ke tak, makanan dan menu aku adalah sama seperti hari-hari biasa.  Tak lebih malah berkurang!.

Teringin nak makan Karemel Gula Hangus. Untuk membuatnya aku tidaklah punya masa . Nak kukus-kukus bagai. Leceh. So jalan mudah aku gunakan  serbuk karemel segera. Mudah aje. 

 Bahan-bahannya ..1 kotak susu UHT atau 1 liter susu segar. nak guna dalam 700liter aje. dan sebungkus 100g serbuk karemel dan gula untuk buat gula hangus.

Cara-caranya:
ada kat gambar ni..

Rasanya?? sedap dan aku suka. Sama aje macam kita buat sendiri guna telur. Tapi yang ni lagi mudah. Mana nak dapat serbuk karemel ni?? 

Boleh oder dengan aku. Harganya seperti berikut;

Set A : 1pek/100g : RM13
Set B : 2pek/200g : RM19
Set C : 3pek/300g : RM25
Set D : 4pek/400g : RM30
HARGA TERMASUK POSLAJU
(SWK + RM3/ SBH + RM4)

*UNTUK HARGA BORONG SILA SMS HOTLINE

UNTUK TEMPAHAN SILA SMS : 
MTC SET(SET PILIHAN ANDA) KE HOTLINE 0125677630

PENGHANTARAN PADA ISNIN DAN KHAMIS SETIAP MINGGU.


Kan??? senang aje kan..jom la oder..apa tunggu lagi.. :p

Adeus!!!

11 ulasan:

  1. wah dah ada yang instant gak ek..my favvy gak ni kak..:)

    BalasPadam
  2. la rupanya ada lg senang ekk buat kuih ni...hihi

    BalasPadam
  3. mana yg PB buat pny... xkn tunuk susu kotak ja.. yg dh jd kena tunjuk jugak la.. :))

    BalasPadam
  4. loorr..yang segera pon ada gak..ish! moden sungguh ..

    BalasPadam
  5. assalamualaikum pen biru...sedapnya buat juadah berbuka nanti ...:)

    BalasPadam
  6. hye awak..kite berubat kat kl tau..just in case nak dtg ke ape ke..nie addressnye tmpt kite berubat tuh..

    2-2, Jalan Meranti SD 13/5
    Sri Damansara
    Ustaz Sardi
    012 669 4720
    waktu rawatan isnin-jumaat
    pasal bayaran : tiada dikenakan bayaran, seikhlas hati

    BalasPadam
  7. sy bab-bab mbuat ni mmg tak reti..tapi makan, hebat..hehehe

    BalasPadam
  8. sekarang kebanyakkan semuo nyer dah ada instant kan...

    BalasPadam
  9. Hahah... promote rupanya. Tapi mmg senang nampak gayanya.

    BalasPadam
  10. As salam PB,

    Wah, wah, mmg senang, cepat & mudah! Syoknyeeee... kalau post ke Peru mau beratus ringgit...hukhukhuk...

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...