Ahad, 8 Julai 2012

POWER BANK

Assalamualaikum..

Aku nak tanya.Korang pernah dengar tak pasal Power Bank?? Kalau tak pernah, meh sini aku nak cerita..

Power Bank ni bukanlah bank untuk menyimpan, mengambil apatah lagi untuk meminjam duit. Tapi ia digunakan untuk menyimpan tenaga elektrik. Benda ni amat berguna kepada kita terutama sekali kalau kita adalah golongan yang rajin berkelana sana sini atau kerja luar. 

Bagi pengguna telefon bimbit (semua orang ada handphone termasuk budak sekolah), smartphone, tap, kamera digital..atau apa-apa sahaja yang perlukan bateri boleh caj semula..benda ni lah penyelamat. Bayangkanlah kita tengah syok-syok bercuti..possing depan kamera mengalahkan model..tetiba bateri kamera habis..camno? Tak ke kalut cari soket nak caj balik kamera tu.. Kalau ada kat hotel tak pelah..kalau korang tengah panjat gunung??? Mana nak cari soket..so inilah penyelamatnya.


Ini yang aku beli semalam. Jenama Yoobao. Jangka hayat 500kali caj..(caj dia ke elektrik ye..bukan caj dia ke gajet kita)..Pada aku berbaloi. Ada banyak jenis sebenarnya Power Bank ni..dari 2000mAh ke 11200mAh..aku beli yang 11200mAh. So dalam kiraan aku boleh caj Galaxy Note aku sebanyak 3kali penuh. 





Power Bank ni boleh caj semua jenis gajet sebab ia di datangkan dengan  USB yang pelbagai jenis saiz ikut jenis brand gajet kita tu. Ia berbaloi sesangat.

Harganya??  Dalam lingkungan RM130. Ada tempat yang jual sehingga RM250. So kena tengok betul-betul mana yang lebih murah tapi barangan adalah sama.

Ok..itu jer perkongsian aku. Pada yang teringin nak benda alah ni..boleh bagitau aku. Aku tolong belikan, dengan syarat korang bagi duit kat aku ye..

Hokay..thats all..adeuss!!!

*Pengakuan: iklan ini tidak dibayar apa lagi ditaja.Sekian

15 ulasan:

  1. tak perasan pulak kat kotak tu ada ke tak..nanti sy tgok ye

    BalasPadam
  2. dkna inagtkan power bank nie bagi pinjaman peribadi hahhhaaa

    BalasPadam
  3. dah ada.. berbaloi-baloi, percayalah

    BalasPadam
  4. berbaloi plak tengok power bank nie..tunggu ada galaxy note baru beli kot...hahhaha

    BalasPadam
  5. Bagus info.. Memangs sesuai bila ada aktiviti di luar seperti camping dan outdoor.. Siapa yg selalu travel pun patut memilikinya..

    BalasPadam
  6. Sy nk bli tp xtau.blh tlg sggest pe y ptt n kt mne nk bli?n brnd ape y elk?sy bjet hrga bwh rm100.tp sy nk pwr bank ni mmpu cas 3 or 4x.klu hrga y blh dpt tok tu dlm rm150 kbwh ok dah.bnde ni blh gne utk smua smart phone kn?

    BalasPadam
  7. Sy nk bli tp xtau.blh tlg sggest pe y ptt n kt mne nk bli?n brnd ape y elk?sy bjet hrga bwh rm100.tp sy nk pwr bank ni mmpu cas 3 or 4x.klu hrga y blh dpt tok tu dlm rm150 kbwh ok dah.bnde ni blh gne utk smua smart phone kn?

    BalasPadam
  8. wah..cam best jeeee! nak beli gak la :)

    BalasPadam
  9. klu sy nk mntk tlg belikan mcm mn ea?contact no peliss

    BalasPadam
  10. salam
    anum singgah sini nak beli leh x?

    BalasPadam
  11. Assalam..nak tanya. kalau kita dah over charge sampai 500kali, means power bank ni dah tak boleh pakai ke cmne??

    BalasPadam
  12. saye pakai same mcm awk ni.. so far spjg kat mekah madinah sekali je charge (electricity sbb powerbank dh low) utk tab, blackberry dan camera saye.. berbaloi la...

    BalasPadam

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...