Jumaat, 8 Mac 2019

POLITIK TAK HABIS-HABIS

Assalamualaikum

Berkongsi catatan pelakon berbakat, Nabila Huda di ruangan IG beliau..





Betul kata dia. Aku setuju sangat. Kita masing-masing punya pilihan. Itu hak kita. Tulisan beliau adalah luahan rasa selepas ada netizen berotak udang  mula berbalah soal politik hanya kerana Nabila telah memuatnaik gambar Tun M dan Tun Siti. 

Aku sendiri secara peribadi tak suka dengan manusia yang terlalu taksub melampau. Cakap macam pandai sangat soal politik. Kalau dah hebat, PRU akan datang,masuklah bertanding. Kalau nasib kau baik..kau menang dan kemudian kau pikullah tanggungjawab tu. Baru kau tahu bumi ni flat ke bulat.

Aku malas lah nak bertojai dengan puak-puak politaik ni. Siapa menang pun..kalau kau tak kerja, siapa nak bagi kau makan? Beras jatuh dari langit?? Duit gugur dari dahan pokok? Yang aku perati..netizen-netizen ahli parlimen FB ni..paling-paling SPM je sijilnya. Yang ada degree ke PHD ke..jarang nak meroyan pun. Itulah bezanya orang bijak dengan orang dungu.

Lain kali kalau nak meroyan..meroyan kat wall FB sendiri. Tak payah nak mengotorkan wall orang lain. !

2 ulasan:

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...