Khamis, 16 Julai 2020

GAJET DAPUR : ALL IN ONE COOKER

Assalamualaikum

Hari ini aku nak kongsikan gajet dapur terbaru yang baru aku beli semalam. 

3tahun lalu aku ada beli sebuah Pressure Cooker jenama Ewant. Sebelum-sebelum ini aku hanya gunakan untuk  rebus tulang buat sup, buat bubur..maknanya bukan menumis terus guna PC dan kemudian pressure kan ia. 

Tahun lepas, masa aku cuba masak kuah lontong,dengan tak semena-mena aku kena renjat letrik bila cuba kacau kuah dalam periuk tu. Bukan sekali tapi berkali-kali.



Entah apa yang tak kena. Aku agak PC Ewant ni tak boleh menumis,tapi hanya boleh rebus macam biasa aje.

Pelik betul aku dengan official store Philips..harga asal dia yahudi betul. Ada-ada waktu atau masa Shocking Sale, dia turunkan ke RM500++,sedangkan ada seller lain boleh aje letak harga RM449.

4 hari lepas, aku nekad nak beli PC baru. Tertarik dengan brand Philips,tapi harganya mak datuk.. aku masukkan ke cart shopee saja dan biarkan keajaiban berlaku.

Dengan tak disangka, ahad lepas, tiba-tiba original store/seller Philips buat live streaming di Shopee dan aku pun tengoklah sambil-sambil nak claim coin. Rezeki aku, host bagi  voucher 50% dan cepat-cepat aku grab.

Pada waktu tu,harga PC Philips -All In One Cooker HD2137 RM753. Ada aku jumpa seller lain yang bukan preferred/mall seller jual harga RM449 paling murah,tapi tak boleh tebus Shopee coin.

Maka setelah dihitung..aku dapati harganya lagi murah..tak fikir banyak,terus aku beli.

Oleh sebab aku ada banyak Shopee coin,maka aku tebus hingga had maksima 3000 coin (RM30).
Akhirnya aku dapat miliki All In One Cooker dengan harga RM346.50.

Dari review yang aku baca, fungsinya sama seperti Noxxa yang mahal tu.. 

Ok..tiba-tiba datang 1 hobi gila yang baru..gila membeli gajet dapur jenama Philips.. tengoklah lepas ni apa pulak aku nak sambar. 



Tiada ulasan:

Catat Komen

HATERS ARE NOT WELCOMED!!!

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...