Isnin, 17 Februari 2020

SCAMMER : 03-9212 5840

Assalamualaikum

Dah lama tak up cerita pasal scammer. Ini perkongsian dari fb.

******


Dan akhirnya harini jadi pulak pada aku. Tgahri ahad si scammer setan ni kol aku masa aku ngn laki tgh makan nasi so aku suh apis y angkat. Dia sebut nama pejadah ntah pastu apis ckp salah nombor. Lepastu dia dok ckp pasal beli brg dr lazada. Disebabkan salu baca hal scammer ni laki aku ckp penipu n teros letak. Dia cuba plak bt video kol tapi aku xangkat. So kitorang teruskan cm takda apa2 berlaku. Malamni keluar sebab nk g beli pampes mat luth abes. Aku nk transfer duit bukak m2u dh kene locked. Masani dh cuak n ajak apis pegi bank teros. Sampai sana 2 mesin aku masukkan kad kene tendang. Aku dh gigil2 dh leh agak duit dh lesap. G balai polis suh kol customer servis dulu so mmg betul duit aku memang dh kene kebas. Yeahhh lesap duit aku 1k y laki baru je transfer sebab dapat bonus. Hadiah katanya. Naseb duit lain aku dh asing2 letak tabung haji. Kalau tak lagi aku pitam depan polis tu..Xsempat aku belanja duit apis bagi dh hilang. Geram betul. Tapi naseb duit scammer tu xdpt lagi bank cakap. Tapi org tu dh tau segala username aku kt m2u..Esok kene g maybank utk tukar segala m2u n kad..doakan ada rezeki aku ngn anak2 dapat balik duit aku. Rm100 pn separuh mati lagi plak Rm1000. Terlalu besar nilai tu utk surirumah cm aku ni.
Bt pengetahuan semua, dia tak wasap ye tapi kol teros. Masa dia kol tu mybe dia tgh cuba bukak akaun m2u su n kol utk mintak nombor tac tapi xdpt. Nseb bank sempat blocked semua transaksi.Apapun kene tggu esok nk g bank. Haihhh rasa lama pulak malamni

Scammer : 03-9212 5840


#Update-Alhamdulillah duit su dh dpt balik. Awal2 pagi td pegi bank n setelkan semua. Pegawai tu ckp mmg scammer ni pakar sebab dgn kol guna wasap je dia leh bukak su punya m2u n berusaha nk keluarkan duit tapi bank dapat detect yg cuba keluarkan duit ni bukan su tapi scammer sebab pegawai tu cakap su guna password yg agak payah scammer nak detect..so bank cepat2 blocked semua m2u n kad su. Brdasarkan pengalaman semua dlmni semua ckp jgn angkat nombor tak kenal so mmg trauma sgt skrg ni smpi family kol pun xbrani nak angkat😂 tadi kene tukar kad n buat m2u y baru. Guna username n password susah2 sikit. Alhamdulillah syukur sgt2..tqsm semua atas nasihat. Sory ayat byk terabur. Duit hilang noks, separuh jiwaku melayang gittew..haha

Tiada ulasan:

Catat Komen

HATERS ARE NOT WELCOMED!!!

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...