Selasa, 3 Disember 2019

SCAMMER : 011-12523169 DAN 010-8555547

Assalamualaikum

Terlampau sibuk dengan closing account sampai dah beberapa hari tak update.Hari ni aku nak kongsikan kisah sacmmer yang dah berjaya makan duit mangsa melalui transaksi online walaupun mangsa tak layan dan block.Licik dan jahanam betul penyangak ni. Ini kisahnya.


Bismillahilrahmanilrahim.

Dilla & suami nak mintak maaf sangat pada yang tak putus2 wasap & bertanya pasal isu akaun kena hacked & scammer dengan jumlah yang sangat besar. Kami sebenarnya masih mod tanjat sungguh.

Kejadian ni berlaku 1/12/2019 jam 5petang. Masa tu baru lepas tengok Ejen Ali The Movie kat Paya Bunga Square dengan anak anak.

So masa dalam lif, ade nombor tak kenal call. Suami tak angkat. Call lagi. Call lagi. 
Masa tu entah mcm mana Allah bagi rasa suami dilla serabut, nak marah dengan orang yang call tu. 

Padahal kita orang bisnes. Mana tahu orang call nak beli tanah 2juta. Kan? 🀣

Tapi itulah Maha Kuasa Allah, 'rasa serabut' tu Allah yang beri. Jadi taknak angkat call tu. 

Then, bila tak angkat call. Dapat wasap. 
Dia kata dia ni
-Beli barang dengan Lazada.
-Silap masuk nombor phone
-Jadi tak boleh cancel order tu unless bagi TAC yang kita dapat tu pada dia.

Ehh dia ingat sonang2 kita nak pass ovee TAC pada diorang?

Soooo SAH SCAMMER! 
Dilla suh suami BLOCK!

Then, diorang tak puas hati. Diorang wasap nombor lain. Call nombor lain.

Kita BLOCK lagi! 

Masa tu dia wasap. Mintak jugak no TAC tu.
-Sebab nak cancel order. 
-Pastu dia bagitahu duit dah tolak dari akaun kita. (Ehh tiber. Apsal kau tolak duit dari akaun aku pulak. Kalo ikut logik kan?)

Then, kita BLOCK lagi.

Aishh tak putus asa betoi depa ni.

Dia wasap nombor lain lagi.

Masa ni dah START UGUTAN! 
-Cik kalau tak bagi TAC, kami akan sekat duit encik.
-Kalau encik tak percaya, buka M2U sekarang & tengok.. (Ehhh sesuke ati dia jee. Masa ni suami hampir buka M2U. Tapi dilla sekat. Sebab risau masa kita login dia dapat access. Tiber aku ingat citer tamil yang hacked akaun tu & kosongkan duit dalam bank! Gilerr la membantu sunguh citer ni. πŸ˜‚)

So, takjadi buka M2U.

Diorang tak puas hati lagi wehhh.

Usaha lagi UGUTAN.

-Cik kalau tak percaya. Tengok dalam akaun bank cik kami dah SEKAT 100k.
-Kalau Cik nak, hubungi kami. 
(Ehh ehh kau ni. Uji kesobaran kan?)

Nampak dia psiko kita suh buka akaun? 

Dannnnn kami memang tak buka! Tak layan.
Block terus.

Keje kami BACA, BLOCK, diorang CALL, BLOCK lagi. πŸ˜‚ 

Sampai laa tido lena malam tu..
Esoknya Maha Kuasa Allah, buat kami rasa nak kena pegi BANK.

Check ATM, MasyaAllah memang TAKDE 100K! 😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨😨

Suami kata, "sayang! Memang takdok 100k!"

Terus pegi jumpa member pegawai bank.

Dan, dia bukak. Memang ade transaksi RM100k keluar dari akaun. 
Ya Allah. 

Tapi waktu tu ibarat 90% dah nak berjaya 
Dia tunggu TAC jer dari kami.

Dann sebab tu dia tak putus asa call nak jugak TAC. & Tak mustahil diorang boleh buatkan TAC tu received pada diorang. 

Bayangkan laa kami panik, masa diorang cakap 100k dah disekat. Kami buka M2U tengok mmg takde duit tu. Memang kemungkinan kita akan dgr cakap diorang.

Kemungkinan dia akan mintak kita ikut apa dia boleh "tolong"
Masa ni lah, dia PSIKO akan sambung pada BANK NEGARA laa, sambung call pada PDRM laa. Ehh macam2 laa depa boleh buat!

Realiti begitu.

Tapi apa yang Dilla boleh decode,
Allah lindung kami.πŸ˜”

Sungguh, Allah hadirkan orang yang membantu waktu tu.
Buat beberapa step & akhirnya duit tu reverse balik masuk acc. & terus tutup akaun tu. Block semua. 

& pegawai bank sendiri cakap ramai dah yang kena.

Habis tu? Takkan nak biarkan makin ramai kena?

Apa nak buat? Itu yang kami nak SHARE nanti. Jam 3petang LIVE di FB PERSONAL ni. 

----------
Ada yang kata,
- Itulah pegi layan sangat call scammer
(Hai awak. Dilla & suami tak angkat pun call dari diorang!?

-Tulah, layan sangat nombor tak kenal
(Ehh awak masa tu kita tak layan punnn. & kalau nombor tak kenal sebenarnya memang kita angkat. Kita kan orang bisnes. Biasa laa nombor tak kenal call πŸ˜ͺ)

- Tulah, papar sangat kekayaan
(Ehhh kaya ape nye. Kita ni tak show off pun. Ramai lagi yang show off ade je yang kenaπŸ˜ͺ Makcik pakcik orang tua yang takde pesbuk ke ape ke ramai je yang kena? So? πŸ˜ͺ)

- Tulah, nege online ni risiko gitulah
(Ehhh dohh ni lubuk cari makan. Opkos laa kena guna πŸ˜ͺ Pastu?)

- Tulah, simpan duit banyak sangat dalam akaun. 
(Pastu nak simpan rumah awak? πŸ˜ͺ Bukan nak kata kita banyak duit. Tapi kita orang berniaga. Masih ade cerdik sikit Allah bagi. Tak simpan 1 akaun je. )

- Tulah, nilah tulah nilah. Sampai kiamat tak habis. Macam2 pandangan manusia. Yang membantu iyerla. Yang tak membantu ramai yang "membijokk"

Tak kena sedap cakap.
"Ngomongnya bisa ajaaa... Gajah juga bisa terbang kok...πŸ˜ͺ"

Tiber kuar indon. Ni nak marah la ni. Mesej tu pon masa tu ade dialek indon sikit. 

Apa dilla boleh bagitahu, kami memang over syukur sangattt dah. Sebab Allah lindungi kami. 

Alhamdulillah. Thumma Alhamdulillah.❤️

Nanti suami Dilla expose lebih details la ya.
Insya Allah. 

Terima kasih baca sampai habis. 
Silakan #SHARE

#MeksiFounder
#NURRIFA
Nombor telefon yang digunakan Scammer
011-12523169
010-8555547

Ok.pendek kata apa yang dapat aku simpul kan..scammer ni betul-betul anak haram. 100k duit orang kau makan ye?? Ha..tunggu lah..tak selesai kat dunia..akhirat ada tak kira apa agama kau!

Tiada ulasan:

Catat Komen

HATERS ARE NOT WELCOMED!!!

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...