Sabtu, 23 November 2019

ZALIM!

Assalamualaikum..

Astaghfirullahalazim..
Mengucap panjang aku tengok gambar ni. Minta bantuan semua untuk cari manusia berhati setan ni..Apa salah besar kucing kerdil ini dihukum gantung sampai mati? Hingga kalian membunuhnya tanpa rasa belas?

Animal Malaysia nak hadiahkan RM1,000.00 kepada saksi mata yang lihat kejadian pembunuhan semalam 19/11/2019 atau individu yang ada rakaman video pelaku penggantung kucing di Tanjung Malim ini jika berani tampil buat aduan hingga pelaku ditangkap, didakwa di mahkamah dan dihumban ke penjara. Lokasi dikenal pasti adalah di Pondok Bit Arena Square, Tanjung Malim Perak.

Kita ada Akta Kebajikan Haiwan 2015 untuk pembunuh haiwan yang bertindak bersendirian membunuh, meracun atau mencederakan tanpa sebab dan sewenang-wenangnya.

Walau apa sebab sekali pon. Menyakiti haiwan boleh disiasat dan didakwa mengikut undang-undang. Siapa pon tidak terkecuali.

Buat kekejaman haiwan sebelum diancam - masyarakat awam tidak ada kuasa. Kuasa hanya pada pihak berkuasa.

Lakukan kekejaman haiwan selepas diserang. Mangsa boleh buat self defence dan orang awam boleh membantu. Tetapi tindakan itu tidak boleh berlebihan dan bebas elemen penganiayaan.

Jadikan malapetaka yang menimpa Adik Adib sebagai pengajaran kepada rakyat Malaysia akibat banyak pelakuan menzalimi haiwan dalam negara ini. 👇

https://www.facebook.com/633109216896282/posts/1115319228675276/

Whasapp maklumat ke +601120901097 (WhatsApp sahaja)

#cats #justiceforcats #straycats #stray #strayanimals #saveourcats #saveouranimals #malaysiaanimals #animalmalaysia #malaysiaanimalassociation

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

HATERS ARE NOT WELCOMED!!!

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...