Khamis, 14 November 2019

MY BARIATRIC JOURNEY : #12 SLEEP TEST

Assalamualaikum.

Malam tadi, 13 Nov, aku buat sleep test atau sleep study. Staf company private yang datang kat rumah. Dalam pukul 10.30malam dia sampai untuk pasang.


Set dalam box

Staf tengah set alat untuk dipakai.

Yang datang ni namanya Thomas. Bagus budibahasa dia. Sebab aku pakai tudung, so masa nak pasang tube di belakang kepala,sangkut di telinga, dia suruh aku buat sendiri..pergi buat dalam bilik dia cakap.. dia faham tentang aurat.

Ni rupa alat tu

Ni masuk kat jari tengah

Lepas tu bila dah pasang alat test dan nak lekatkan tape dibadan,pun dia minta aku buat sendiri..yelah..tape tu lekat di baju..bahagian dada. Paham-paham ajelah kan.. dia tolong lekatkan tape untuk belakang badan je.

Tutup sikit apa yang patut.. 😜

Dah selesai, bayar siap-siap RM120. Kena pakai untuk tidur kurang-kurang 5jam. Malam tadi pulak aku kerap terjaga..yelah..tube keliling kepala.. suami aku pulak sakit bahu semalam tak boleh tidur. Dia bangun je, dengan-dengan aku terjaga. Time-time ni jugaklah dia pun nak sakit..adoi..

Tak taulah apa jadi dengan result. Pagi ni pukul 8.30 Thomas datang ambik alat test tu. Kata dia result ok sebab dalam 1 jam aku tidur, nafas terhenti 12 kali. Perghhh.. aku cakap kat dia,semalam tidur tak lelap. Suami aku pulak tak boleh tidur,sakit bahu. 2-3 kali dia bangun keluar masuk bilik. Aku ni pulak telinga lintah..bunyi sikit dah terjaga. Memang tidur tak betul-betul tidur.

Balik rumah aku cakap la kat suami..ni semua dialah punya pasal..geram pulak aku. Tak pasal-pasal spoil result aku tu.




Bersambung...

Tiada ulasan:

Catat Komen

HATERS ARE NOT WELCOMED!!!

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...