Isnin, 26 Ogos 2019

SCAMMER : 018-8728254

Assalamualaikum

Ini kisah benar yang berlaku pada anak buah aku di pejabat. Pagi-pagi buta dia dah terima panggilan dari scammer..kononnya dia tu polis nak bagitau yang anak buah aku ni ada kesalahan melanggar orang sampai mati di Seri Kembangan.


Cepat-cepat dia bawak telefon sebelah aku dan buat loud-speaker. Dan aku pulak,cepat-cepat call IPD Kota Setar. Kopral wanita yang jawab panggilan aku. Aku cerita serba ringkas kat kopral tu. Dan aku minta anak buah aku melayan je scammer. Dan kemudian aku letakkan handphone aku dekat demgan handphone anak buah aku..biar dia cakap dengan polis yang betul.

Detail scammer : 
Nama Samaran : Kopral Fakrul
No.Hp : 018-8728254


Sayangnya tengah kopral tadi bercakap..boleh pulak putus ..aku pulak yang take over menyamar jadi polis balik. Last-last scammer tadi terus letak phone. Aku cuba nak up kan video disini tapi disebabkan failnya terlalu besar,maka tak dapatlah aku kongsikan rakaman tersebut.

Apapun, hati-hati semua. Penyamun dimana sahaja. 



Tiada ulasan:

Catat Komen

HATERS ARE NOT WELCOMED!!!

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...