Selasa, 18 Jun 2019

SIJUJUR YANG AMANAH

Assalamualaikum

Dalam dunia yang makin penuh dengan penjenayah.. masih ada insan yang jujur dan amanah. Petikan dari post di FB.

SAYA SHARE..
Tesco Stargate Alor Setar

MASIH ADA YG JUJUR DN TAK KELAM MATA.TAHNIAH TESCO STARGATE YG PUNYAI PETUGAS SPT INI.

Semalam kak ain pi la Tesco Stargate nak beli ikan ,sayoq2..elok sampai dalam pukui 10.30 depa dah bungkuih-bungkuih simpan..pastu terus pecut pi Tesco Mergong pulak..sebab Tesco Mergong tutup lewat..

Sampai-sampai tesco..cari clutch bag husbnd tak jumpa..rupa-rupanya tertingai dalam troli tesco stargate...chering bulu-bulu roma ni..pucat muka-muka.toqeh tak keluaq darah oii...sebab dalam bag tu baru tekan duit..ada Rm2000😭😭 adeh..

Menyerit bawak keta tak sangka laa..masa on the way tu baca doa macam-macam keluaq.dok pikiaq..stg bangla kemaih troli jumpa, mampoih dahh..elok-elok sampai sana jam 10.50pm..depa dok kemas-kemas troli dah..nampk abang ni dok tolak troli..terus terpa kat dia tanya.nampk wallet saya tak..dia kata..ada 2 warna hitam ya..saya baru nak pi hantaq kat customer service..

Alhamdulillah..macam nak nageh rasa..😭😭😭 ada lagi manusia yang jujur macam ni dizaman la ni.😭😭😭 ingat ka dah pupus dah..sebab dok jumpa hat jenih tamak dengn harta dunia ja..

Ya Allah kau jadikanlah hamba Allah ni kaya dunia dan akhirat..sebab hati dia bersih😭😭 aminn..kalau abang ni mintak keja,terima la dia sebab dia seorang yang jujur..

#tescoStargate

Kredit Ain Fatin Lyana

Tahniah dik ..moga berkat rezki kamu.. dan ada balasan dan ganjaran kemuliaan dari Allah. Amin..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...