Sabtu, 22 Jun 2019

CARA TUKAR FILTER COWAY

Assalamualaikum

Sambung cerita semalam. Aku beli filter OEM di shoppe. Ada pelbagai brand. Tapi aku pilih brand Season, tawakaltu'alallah sebab ada Halal Korea.

Aku pilih jenis Alkali. Filter ni ada 3jenis. Jenis air mineral,RO dan alkali. Bila di google,air mana yang bagus, jawapannya adalah alkali.

Untuk Alkali ada 4 filter,tapi kalau untuk mineral hanya ada 3 filter(yang warna hitam tak ada)

Cara pasang ni,seller yang bagi. Boleh tengok step
1. In
2. Out

1.1st install sediment blue Color
2.Sediment Out install go to pre carbon In 2-3
3.Pre Carbon Out 4 go to white box number 5

4.Number 6 Go To Number 7 Alkaline In
5.Number 8 Alkaline Out Go to Number 9

Buang habis air keluar 10-15min baru pasang balik mesin

Ini suami aku yang pasang.Senang je.
Dah siap.. Beli filter RM120. Kalau sambung servis dengan Coway siaplah RM700..so jimat RM580.
Bijak tak??

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

HATERS ARE NOT WELCOMED!!!

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...