Sabtu, 4 Mei 2019

XIAOMI ROBOROCK : SETTING APPS

Assalamualaikum

Sambung pasal setting Roborock selagi tak habis. Perkara pertama aku buat bila setting Roborock ke wifi dah selesai..adalah setting apps ke Roborock..

Aku tukar dulu nama dia..

1. Masuk ke Apps Mi Home dan tap : Roborock

2. Tap 3dot di penjuru atas kanan


3. Tap : General Setting


4. Tap : Rename
dan namakan Roborock aku sebagai BIBIK.. kalau korang tak nak tukar pun boleh.Tak ada masalah

Dan sekarang, aku nak tunjuk cara tukar bahasa Voice pada Roborock.

1. Tap 3dot di penjuru atas kanan atau jika sudah berada di menu Setting seperti dibawah, terus tap : Voice Pack



2. Tap : Voice Pack

Tap : Use pada English
Siap!

Siap setting Voice Pack barulah senang rasa hati..maka si Roborock cakap pun kita dah faham. Barulah boleh suruh dia buat kerja. Bila dah selesai dengan setting Roborock dengan apps Mi Home, maka bermulah episod cara-cara nak suruh Roborock buat kerja. Sebelum buat kerja kena letak dulu dock charger ditempat yang betul. Esok aku akan cerita cara nak letak dock sehingga lah penggunaan Roborock. Entri nya esok ya.

Ok..Adeusss!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...