Selasa, 12 Februari 2019

ALL IN ONE PC

Assalamualaikum

Ntah kenapa, hujan tak ada..ribut apalah lagi.. En.Suami aku tetiba nak beli pc. Walhal laptop aku pun ada.. laptop dia dah rosak, skrin pecah.

Google punya google, aku cakap eloklah beli yang recond aje. Buat apa nak membazir. Aku pulak, sejak adanya smartphone,aku memang jarang guna pc atau laptop melainkan kat office, ya..aku guna sebab tuntutan kerja.

Lain-lain nak google ke..up date blog, layan FB semuanya hanya ditapak tangan.

Cari punya cari dapatlah sebuah pc. Aku cadangkan kat suami, beli yang All In One aje sebab jimat ruang. All In One ni, ada 2 jenis. 1 jenis yang CPU nya di sangkut belakang monitor dan ada yang build in dalam monitor. 

Di office aku guna jenama Dell..CPU nya disangkut pada belakang monitor(skrin). Agak makan ruang juga sebab nak tolak skrin rapat ke dinding tak boleh. Speaker pun berasingan.




Skrin 19 inci..bagi aku cukup tak selesa sebab kerja aku memerlukan aku buka 2 atau 3 window serentak. Tengoklah..keybord lagi panjang dari monitor.


Sangat tak best..lubang USB pun ada 2 aje kat belakang..tak ada disc player pulak tu...lebih baik pakai pc biasa pulak..aku boleh tukar monitor skrin yang lebih lebar. So untuk beli sendiri, aku minta suami belikan yang jimat ruang

Nah..ini dia. Murah aje. 



Walaupun recond Japan, 2nd hand tapi sangat puas hati. Condition 9.5/10. Harga asal RM699, tapi suami minta diskaun sikit..dapatlah RM680. CPU dan speaker semua build in. Ada 6 lubang USB. Siap ada DVD/CD disc player lagi.

Speaker kat atas

Disc player

6lubang usb

Kiranya berbaloi lah. Skrin 21inci..paling bestnya jimat ruang, wayar tak berselerat, lebih kemas. Tercapai hajat suami aku nak beli pc..kalau ikut dia,dia nak beli pc desktop biasa tu je..aku yang tak nak.. alang-alang nak belikan?? Lepasni kot-kot mood rajin,boleh aku update blog guna pc pulak macam dolu-dolu.. 😂

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...