Selasa, 30 Oktober 2018

PUDING JAGUNG KASTARD 4 BAHAN

Assalamualaikum.

Suka pulak cerita pasal masak-memasak ni. Kalau dulu, blog ni penuh cerita travel dan hasil jahitan manik. Tapi kali ni aku nak kongsikan segala bagai benda yang terperam dalam handphone aku sejak 2 tahun yang lalu.

Sedar tak sedar, banyak rupanya resepi yang aku sendiri dah cuba dan berjaya tapi tersimpan aje dalam memori kad. Dari aku guna Samsung Note 1..rosak ..tukar Lenovo S930..rosak juga hinggalah yang terkini kembali kepada Samsung C9Pro..bayangkanlah..beribu-ribu keping gambar..tangkap aje,cucinya tidak.

Ok dah cerita pasal telefon ..Jom..kita ke resepi seterusnya.


Bahan-bahan;
1 cawan jagung atau 1 tin jagung manis sweet corn
1 cawan tepung kastard
1 cawan gula
1 liter susu segar penuh krim

Cara-cara;
Masuk semua bahan dalam blender dan blend sekejab. Masuk dalam periuk dan kacau atas api sederhana sampai pekat..tuang atas loyang, sejukkan..



Tadaaaa!!! siap.. senang kan? Ok.. apa lagi , jom try!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KOMEN YANG MURNI2 AJE ...

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...