Ahad, 5 Jun 2016

DISCOVER KEDAH 2016 - GUNUNG BOKBAK

Assalamuaikum.

Daerah Baling memang kaya dengan gunung dan bukit. Untuk kali ini kita akan mengenali Gunung Bokbak. Gunung ini tidak terkenal tetapi menyimpan khazanah alam yang bernilai untuk dijelajahi. Juga dikenali dengan nama Bukit Baubak.

Berketinggian 1,199meter. Lebih tinggi berbanding Gunung Baling. Agak suka mencari info mengenai Bokbak @ Baubak ini. Memandangkan ianya kurang popular. Namun dengan info yang terhad ini, diharapkan para pendaki tegar diluar sana dapat meneroka dan seterusnya berkongsi info di alam maya ini.


Gunung ini menjadi sebahagian daripada gunung dalam deretan Banjaran Bintang yang menganjur dari Thailand Selatan. Terletak kira-kira 4km dari Kampung Tanjung Luas. Agak sukar mencari info mengenai gunung ini. Akhirnya terjumpa juga FB seorang pendaki saudara Rosleey Yakop yang pernah mendaki gunung ini. Dan disini akan dikongsikan gambar dari koleksi beliau untuk tatapan anda terutama yang meminati aktiviti hiking.Bagi peminat aktiviti hiking yang ingin mendaki gunung ini, dan untuk mendapatkan info lanjut, disarankan teus menghubungi saudara Rosleey Yakob melalui akan FB beliau.

"Kedah Malaysia..
where it all began"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

HATERS ARE NOT WELCOMED!!!

Jom Tengok Cerite Lain Pulok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...